Banánová strieška
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 1.3.2004 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
2 balíčky kakaových BeBe keksov, 1 vrecúško tortovej plnky v prášku(vanilkovej), mlieko, práškový cukor, 3-4 banány, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice oleja
Podľa návodu pripravíme z prášku vanilkový krém, z 250 ml mlieka a 2-3 lyžíc cukru. Na pás alobalu (asi 70 cm dlhý) uložíme tesne vedľa seba v 3 radoch po 7 keksov. Natrieme ich krémom. Na krém uložíme rovnakú vrstvu keksov a tiež ich potrieme krémom. Do prostriedku položíme rovné kusy banánov. Pomocou alobalu bočné pásy keksov zdvihneme a spojíme do „striešky“. Zabalený koláč dáme do chladu stuhnúť.
Čokoládu polámeme na kusy, dáme do misy, pridáme olej a vo vodnom kúpeli ju za stáleho miešania roztopíme. Polevou polejeme pripravený koláč, a keď stuhne (najlepšie v chladničke) pokrájame ho na rezy. Dobrú chuť!
Diskusia k článku:
Zákusok je veľmi dobrý a príprava ľahká. Pri práci mi pomáhli moji 4 ročný a 6 ročný synovia. Veľmi sa tešili, že to zvládli takmer sami. Naša svokra sprvu ani ochutnať nechcela, že ona také neľúbi. Vnuci ju však presvedčili, aby ochutnala a veru si aj pridala. Neregistrovaný - Martina, 24.3.2004 11:45 Ja tento zákusok poznám, ale s iným krémom (tvaroh, maslo...). Bol dobrý, ale veľmi ťažký na žalúdok. Toto určite vyskúšam. Neregistrovaný - , 21.5.2004 08:28 Perfektná maškrta. Použila som čokoládový krém a biele aj tmavé BeBe. Najskôr som uložila tmavé BB, natrela plnkou, potom biele a na čoko krém. Vyzeralo to aj farebne super. Neregistrovaný - horalka, 21.9.2005 13:15 Perfektné, vylepšila som to tak, že som prvú vrstvu
natrela pikantným džemom , to znamená že som potrebovala som teda o niečo viac keksov. Výsledok výborný. Neregistrovaný - Jana, 27.9.2005 20:46, jhatalova(`na`)ehs.sk, Super, velmi chutne a hlavne rychlo hotove, ale este rychlejsie sa strieska zjedla :-) Neregistrovaný - Lindik, 10.3.2006 20:59 Ludkovaia moji zlati, velmi ma laka tato maskrta, ale ako citam tak citam, nepochopila som to s tym zdvihanim do striesky. A to uz mam cosi odvarene a odpecene. Bol by niekto tak laskavy a vysvetlil "blondine" co s tym? /nejak viac polopatisticky.../ Neregistrovaný - janas, 27.5.2006 00:31 no ja som miesto tortovej plnky pouzila tvaroh a maslo a bolo to omnoho zdravsie chutnejsie a lepsie to drzalo...a tu striesku urobis tak ze naukladas si do troch radov bebe po sedem potom davas plnku keksy atd...na konci uz mas na vrchu dva banany a potom tie bocne rady dvihnes tak aby v priereze vznikol rovnostranny trojuholnik.chapes? Neregistrovaný - , 29.8.2006 09:02
|