lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jackie Chan je novým veľvyslancom dobrej vôle OSN

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 29.4.2004
späť
Späť

Poslať
 

Hongkonská hviezda akčných filmov Jackie Chan sa tento týždeň vydal na ďalšiu neobyčajnú misiu, počas ktorej ako veľvyslanec dobrej vôle OSN navštívi obete AIDS a nášľapných mín v Kambodži.
    
Detský fond OSN (UNICEF) a UNAIDS, koordinujúci úsilie svetovej organizácie v boji proti HIV a AIDS, dúfajú, že Chanova obrovská popularita v Ázii zvýši povedomie o chorobe v regióne, ktorý sa rýchlo stáva novým frontom v zápase proti smrteľnému vírusu. "Skutočne chcem, aby sa zastavilo šírenie vírusu HIV/AIDS a diskriminácia ich obetí," uviedol Chan v kambodžskej metropole Phnom Penh.     

Podľa odhadov OSN trpí v Kambodži nákazou HIV alebo AIDS 2,6 percenta jej 13-miliónovej populácie, ide teda o najhoršie postihnutú krajinu v ázijsko-tichomorskom regióne. Napriek neradostným štatistikám a nedostatku infraštruktúry po desaťročiach konfliktu sa však v krajine poradilo zvrátiť vzostupný trend ochorenia.
    
Počas trojdňovej návštevy Chan do stredy pocestuje okrem iného do severnej provincie Siem Reap, domovu známych 800-ročných chrámov Angkor Wat, kde navštívi projekt proti AIDS vedený buddhistickými mníchmi a rehabilitačné stredisko pre obete pozemných mín. Chana podľa vlastných slov veľmi dojalo úsilie všetkých, ktorí pracujú na "fronte" v oboch oblastiach. "Dajte mi vedieť, čo všetko môžem urobiť," uviedol herec. "Kdekoľvek môžem ísť, sľubujem vám, urobím to," vyhlásil.
    
Chan vyrastal v prostej rodine v Hongkongu, kde cvičil ako detský kaskadér v klasickej čínskej opere. V oblasti filmu sa preslávil najskôr v Hongkongu a neskôr v Hollywoode, odkiaľ jeho vysoké výkopy a predvádzanie kung fu priťahujú milióny ľudí na celom svete.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!