lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Inkontinencia je mimovoľný únik moču

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 29.6.2004
späť
Späť

Poslať
 

Inkontinencia je mimovoľný únik moču. Podľa dostupných údajov stresovou inkontinenciou moču v krajinách Európskej únie, bez nových pristúpených členov, trpí približne 26 miliónov žien starších ako 20 rokov.

Podľa štúdie Hunskaara realizovanej v Španielsku, Veľkej Británii, Nemecku, Francúzsku trpí na inkontinenciu moču rôznych typov a odlišnej  závažnosti v priemere 35 percent žien starších ako 18 rokov. V štúdii, ktorú realizovali na vzorke 17.000 žien, sa okrem iného konštatuje odlišný výskyt uvedeného ochorenia v menovaných krajinách. Kým v Španielsku naň trpí asi 23 percent žien, najviac je to vo Francúzsku, kde zaznamenali až 44 percent žien.

Pod stresovou inkontinenciou sa chápe mimovoľný únik moču pri fyzickej záťaži, napríklad pri cvičení, zdvíhaní ťažších bremien, ale aj pri kašli, kýchaní alebo smiechu. S psychickým napätím to nemá nič spoločné. Vznik stresovej inkontinencie moču zapríčiňujú rôzne faktory. Môžu to byť dedičné predpoklady, obezita a menopauza. U žien sa môže vyskytovať už aj v mladšom veku, ako následok ťažkých pôrodov, alebo okolo päťdesiatky s nástupom menopauzy.

Hodnotením súčasných poznatkov o mimovoľnom úniku moču a stolice u žien a mužov sa zaoberá tretia multidisciplinárna medzinárodná konferencia, ktorá sa koná v Monte Carle pod mottom Pomoc ženám poznávať, žiť a smiať sa.

Stanoviť štandardy a definovať stratégie vo vzdelávaní a výskume v danej medicínskej oblasti je cieľom viac ako 200 svetových expertov a vyše 1000 ďalších účastníkov konferencie. V 25 subkomisiách diskutujú odborníci o rôznych spôsoboch diagnostiky pacientov a minimálnych štandardoch vyhodnocovania príznakov uvedených ochorení pre ďalší rozvoj modulárneho ICI dotazníka. Odborníci majú pomôcť pri štandardizácii kritérií hodnotiacich účinok liečby a definovať odporúčania pre klinický výskum v oblasti inkontinencie. Podľa predsedajúceho konferencie Paula Abramsa rokovanie má posunúť do popredia výskumný program na nasledujúcich päť rokov. Ten bude pokrývať oblasť od jednoduchých riadiacich programov pre rozvojové krajiny až po sofistikovaný laboratórny výskum potrebný pre rozšírenie znalostí odborníkov.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!