lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kurča na víne so šampiňónmi

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 17.10.2001
späť
Späť

Poslať
 

2 kurčatá, 300g údeného bôčika, 500g šampiňónov, 200g masla, 50g múky, 1L červeného vína, 0,06L čerstvej kuracej krvi, 0,05L octu, 30 mladých cibuliek, zväzok zelených vňatí, soľ, potlačená rasca, bujón

Kurčatá pokrájame na kúsky, posolíme, ochutíme rascou a opečieme spolu s údeným bôčikom pokrájaným na kocky. Pridáme múku, zväzok petržlenovej vňate a cibuľky, ktoré sme osmažili na masle. Potom prilejeme víno a bujón. Varíme aspoň hodinu. Pol hodiny pred podávaním pridáme čerstvú krv s kurčiat na zahustenie vývaru. Keď je jedlo hotové, pridáme k nemu na masle udusené šampiňóny.


Diskusia k článku:

to bude asi problém. Kto má predsudky, kto nemá.... Ale kde ju vziať, keď kupujete mrazenú sliepku v Coope? (Carrefour na vesnici nemáme ale Jednotu, čo si hovorí Coop ano.) Jedine zájsť si na skutočnú dedinu a tam dačo čerstvé "uloviť" na babičkinom dvore... Myslím, že recept bude dobrý aj bez krvi.<BR>Nespomínam si, že by sa bola slepačia krv používala v kuchyni ako potravina. Husacia a kačacia však ano. (Bravčová samozrejme tiež.) <BR>To sa krv nechá stuhnúť - seknúť. Naseká sa na menšie kúsky a na cibuľke sa osmaží. Papina ako sa patrí. Keď je krvi málo pre všetkých hladošov, môže sa do toho zabiť vajce.<BR>Podáva sa s chlebom na raňajky alebo desiatu či olovrant. Pravdaže nejaká zeleninka k tomu...<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 18.10.2001 18:03, pelech(`na`)dmd.sk
to bude asi problém. Kto má predsudky, kto nemá.... Ale kde ju vziať, keď kupujete mrazenú sliepku v Coope? (Carrefour na vesnici nemáme ale Jednotu, čo si hovorí Coop ano.) Jedine zájsť si na skutočnú dedinu a tam dačo čerstvé "uloviť" na babičkinom dvore... Myslím, že recept bude dobrý aj bez krvi.<BR>Nespomínam si, že by sa bola slepačia krv používala v kuchyni ako potravina. Husacia a kačacia však ano. (Bravčová samozrejme tiež.) <BR>To sa krv nechá stuhnúť - seknúť. Naseká sa na menšie kúsky a na cibuľke sa osmaží. Papina ako sa patrí. Keď je krvi málo pre všetkých hladošov, môže sa do toho zabiť vajce.<BR>Podáva sa s chlebom na raňajky alebo desiatu či olovrant. Pravdaže nejaká zeleninka k tomu...<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 18.10.2001 18:03, pelech(`na`)dmd.sk
Hehehe, Janka, super úvod ! Podopriem si bôčky a pokrájam bôčik. :-))))<BR>Bŕŕŕŕ, len tá krv je mi v tom recepte odporná.<BR><BR>Janči, súhlasím s jediným kuchárom na slovenských serveroch! :-)))
Neregistrovaný - nena, 19.10.2001 13:58, nena(`na`)post.sk
Hehehe, Janka, super úvod ! Podopriem si bôčky a pokrájam bôčik. :-))))<BR>Bŕŕŕŕ, len tá krv je mi v tom recepte odporná.<BR><BR>Janči, súhlasím s jediným kuchárom na slovenských serveroch! :-)))
Neregistrovaný - nena, 19.10.2001 13:58, nena(`na`)post.sk
Zaciatok bol taky slubny len ked som dosla ku tej krvi co ja viem!!! <BR>Skor mi to pripomina menü na Bal pre upirov.<BR>Dobru chut!!!
Neregistrovaný - Amee, 21.10.2001 23:45, SDanko(`na`)t-online.de
Zaciatok bol taky slubny len ked som dosla ku tej krvi co ja viem!!! <BR>Skor mi to pripomina menü na Bal pre upirov.<BR>Dobru chut!!!
Neregistrovaný - Amee, 21.10.2001 23:45, SDanko(`na`)t-online.de
Hnus!!
Neregistrovaný - lina, 3.11.2001 22:43
Iba podotýkam a pripomínam, čo som už raz spomenul. <BR>1. Krv v recepte nie je nutná. Takže na ples úpírov netreba chodiť. Kvôli krvi na kurča a z kurčaťa určite nie. Ale pre zvlášte záľuby, ktoré sa nevylučujú sa plesu možno zúčastniť.<BR>2. Niekto má predsudky, niekto nemá. Jedlo a spôsoby stravovania sú otázkou vkusu, zvykov a hlavne hladu. <BR><BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 5.11.2001 08:38, pelech(`na`)dmd.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!