Recept na dnes: Jarný karfiolový nákyp
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 19.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
400 gramov hustého bešamelu /50g masla, tri lyžice múky, trocha mlieka/, 300 gramov uvareného karfiolu, 120 gramov postrúhaného ementálskeho syra, 40 gramov masla, 2 vajcia, soľ, mletý muškátový kvet, 20 gramov strúhanky, zelená petržlenová vňať
Do vychladnutého bešamelu pridáme žĺtky a postrúhaný syr, podľa chuti osolíme, okoreníme a dôkladne vymiešame. Potom pridáme uvarený karfiol rozobratý na ružičky, tuhý sneh ušľahaný z bielkov, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko zľahka znovu premiešame. Takto upravenú zmes dáme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej nádoby. Pokvapkáme roztopeným maslom a v rozohriatej rúre upečieme do zlatista. /cca 20-30 podľa typu rúry/. Ako prílohu si môžete dať šalát alebo zemiaky.
Diskusia k článku:
Za tento recept, ak dovolíte milí čitatelia, čitateľky a hlavne kuchárky a kuchári, vyslovím autorke pochvalu. :-)<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 19.6.2001 12:11, pelech(`na`)dmd.sk, Za tento recept, ak dovolíte milí čitatelia, čitateľky a hlavne kuchárky a kuchári, vyslovím autorke pochvalu. :-)<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 19.6.2001 12:11, pelech(`na`)dmd.sk,
|