Recept na dnes: Kačica Orange
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 16.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
2 kačacie prsia, soľ, korenie, 1 pomaranč, 20ml pomarančového likéru, 125ml kyslej a sladkej smotany, 150g kyslej smotany, lístky, mäty na ozdobu
Mäso umyjeme, usušíme, osolíme, okoreníme a na rozohriatej panvici kožou dole opekáme do chrumkava 7 minút. Otočíme a opečieme opäť 7 minút. Pomaranč dobre umyjeme, usušíme, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Vypečenú šťavu zmiešame s pomarančovou šťavou a likérom a chvíľu povaríme. Vmiešame sladkú a kyslú smotanu, podľa chuti osolíme, okoreníme a vmiešame nastrúhanú pomarančovú kôru. Kačacie prsia nakrájame na plátky a podávame s omáčkou a špagetami. Ozdobíme mätou a plátkami citrónu.
Diskusia k článku:
.... a do chrumkava. Mňáááám. To je ono. Ako chlapec som od babky neraz dostal po prstoch, keď som odštibrával z čerstvo upečenej husi alebo kačky kožku....<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 16.5.2001 10:08, pelech(`na`)dmd.sk, .... a do chrumkava. Mňáááám. To je ono. Ako chlapec som od babky neraz dostal po prstoch, keď som odštibrával z čerstvo upečenej husi alebo kačky kožku....<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 16.5.2001 10:08, pelech(`na`)dmd.sk, pepík 47 prosím někoho kdo zná recept na pomerančový likér at´ dá vědět. dík Neregistrovaný - , 7.4.2010 11:27
|