Plnené kuracie prsia s banánom
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 9.9.2004 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Počet porcií: pre 4 osoby Čas prípravy: 40 minút
4 porcie vykostených kuracích pŕs 3 pokrájané sušené figy 2 banány nakrájané na kocky + 2 banány nakrájané na 10 cm dlhé pásiky 2 PL nakrájaného čerstvého rozmarínu 50 g syru gorgonzola 2 PL oleja 1 PL medu 3 červené papriky soľ, korenie
1) Do každej porcie kuracích pŕs urobte ostrým nožom najmenej 5 cm otvor, aby sa vytvorila kapsička. Zmiešajte figy, banány, rozmarín, syr, strúhanku, soľ a korenie a vytvorte plnku. Zmesou naplňte kapsičku a uzavrite ju špáradlom.
2) Rozpáľte na panvici olej, vložte kuracie prsia a opekajte na miernom ohni asi 4 minúty z každej strany, mäso potierajte medom. Preložte na servírovací tanier. Vo výpeku opečte papriku a banány z každej strany asi 3 minúty. Podávajte s paprikou a rozmarínom.
1 porcia obsahuje 400 kalórií 26 g bielkovín 19 g tuku 40 g sacharidov
Diskusia k článku:
bola to taká grcanica až no. je to niečo odporné, ani to radšej nerobte. chutilo to nehorázne Neregistrovaný - robim si srandu, 6.4.2005 15:20 je to vynikajuce, odporucam vyskusat, staci pridat aj suseny, mlety rozmarin. Fakt to stoji za to. Neregistrovaný - miriamka, 5.1.2006 12:34 mne to tiez nechutilo--bolo to divne Neregistrovaný - , 5.12.2006 11:29
|