PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 1 tém, a 5 reakcií. |
|
|
Utorok, 24. December,
,
Dnes oslavuje Adam/Eva |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Americkí odborníci odporúčajú konzumovať olivový olej
|
|
Spracoval(a) : Jana Konečná
Dátum : 3.11.2004 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Nenasýtené tuky, ktoré obsahuje olivový olej, dokážu znížiť riziko cievnych a srdcových ochorení, vyhlásili odborníci z Amerického úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA). Pokiaľ sa nezvýši množstvo zvyčajne prijímaných denných kalórií a človek začne namiesto nasýtených tukov používať nenasýtené v olivovom oleji, je riziko koronárnych chorôb oveľa menšie, tvrdí FDA. Podľa Americkej kardiologickej spoločnosti boli v roku 2001 problémy s cievami a so srdcom príčinou jednej pätiny úmrtí v USA, čo je presne 502.189 prípadov. Ďalších vyše 13 miliónov Američanov dostalo v ten istý rok infarkt, trpelo bolesťami v hrudnom koši a inými diagnózami spojenými s koronárnymi problémami. Vedecká spoločnosť odporúča okrem zníženia príjmu potravín s vysokým obsahom cholesterolu a nasýtených tukov aj redukciu príjmu sodíka. Na prevenciu kardiovaskulárnych ochorení odporúčajú vedci zjesť denne dve polievkové lyžice olivového oleja.
Copyright©2004 TASR
Diskusia k článku:
|
|
|