Kurča Kysuce
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 16.11.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 2 kurčatá, 60g karotky, 40g cibule, 4 póry, 40g kalerábu, 150g masla, 70g múky, 1l kuracieho vývaru, 0,1l sladkej smotany, 4 žĺtky, 500g lístkové cesta, zelerová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Kurčatá uvaríme vo vode spolu s karotkou, cibuľou, pórom, kalerábom, vňaťou a soľou. Mäkké kurčatá vyberieme, vykostíme a mäso pokrájame na malé kúsky. .Z múky a masla spravíme bledú zápražku, zalejme ju kuracím vývarom, osolíme, okoreníme, primiešame žĺtky a smotanu. Omáčka musí byť hustá asi ako majonéza. Do hustej omáčky pridáme kúsky mäsa a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva okrúhle plátky, do stredu jedného plátku dáme omáčku zmiešanú s mäsom a druhým ho prikryjeme. Okraje navlhčíme a stlačíme, aby sa dobre spiekli. Vrch zalejeme rozšľahaným vajcom a upečieme v horúcej rúre. Podávame rovno z rúry, ešte kým je cesto chrumkavé. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
|