lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Do obchodu v papučiach

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 15.12.2010
späť
Späť

Poslať
 

O tom, že internet už dávno neslúži výlučne ako informačný zdroj dnes už nikto nepochybuje. Vo virtuálnom prostredí si nájdete priateľov, prácu a dokonca aj výhodne nekúpite. I napriek pokročilej dobe je internetové nakupovanie predovšetkým v dôsledku opatreného spotrebiteľského správania sa na Slovensku takpovediac stále v plienkach.

 

Všetko sa začalo predajom kníh

Predstavovať internetový obchod s knihami Amazon pravdepodobne netreba nikomu. Poznajú ho nielen milovníci literatúry po celom svete, ale aj všetci tí, ktorí podľahli novodobému trendu nakupovania z pohodlia obývačky. Webshop, On-line shop, E-shop to všetko sú pomenovania pre obchody, ktoré svoje základy nemajú kamenné. Svoj úspech postavili na časovej flexibilite a prakticky neobmedzenej dostupnosti. Dokázali výrazne znížiť svoje náklady a v neposlednom rade využili vo svoj prospech prirodzenú ľudskú vlastnosť – pohodlnosť.

 

Ako huby po daždi.

Aj tak možno charakterizovať masový vznik elektronických obchodov v prostredí slovenského internetu. Po vzore veľkých úspešných projektov ako eBay ponúkajú novovzniknuté elektronické obchody naozaj všetko od elektroniky až po šnúrky do topánok. Stačí zopár klikov a už máte plný košík. Prečo je i napriek nesporným výhodám Slovák pri virtuálnom nakupovaní skôr opatrný? Hovorí Ing. Roman Konc zo spoločnosti SAMDEX, s.r.o. prevádzkujúcej virtuálny obchod so značkovými doplnkami: „Existuje niekoľko dôvodov, pre ktoré Slováci využívajú internet na nákupy v menšej miere. V prvom rade je to potreba si daný tovar ohmatať, dopodrobna ho preskúmať. Ďalším faktorom je aj obava o bezproblémovú platobnú transakciu, spoľahlivú dodávku a podobne. U serióznych predajcov sa však ničoho takého netreba obávať.“

 

Internet vás zbaví stresu

V spomínanom eBay, či Amazone by sa predovšetkým kvôli ich celosvetovej popularite nebál nakupovať ani Slovák. Našťastie už aj v našich podmienkach existujú dôveryhodní predajcovia, ktorí svojim zákazníkom ponúkajú tovar perfektnej kvality a 100% servis. V takom prípade môže mať nakupovanie na internete viacero výhod. Výber z pohodlia domova oceníte najlepšie v predsviatočnom  období, keď sú nákupné centrá preplnené množstvom ľudí, tovar je preriedený a predavačky nervózne. Ak na nákup darčekov pre svojich blízkych nezačnete pomýšľať už v októbri, len zriedka sa vyhnete predvianočnému stresu. Situáciu však pomocou internetu dokážete hravo zvládnuť a dokonca si zabezpečiť originálne produkty, ktoré sa často v kamenných predajniach nenachádzajú, sú vypredané, alebo podstatne drahšie.

Na čom si dať záležať

Ak sa rozhodnete vyskúšať si prednosti nákupu cez internet a zároveň  predísť zbytočným nepríjemnostiam z neseriózneho jednania, mali by ste sa podľa Romana Konca riadiť niekoľkými základnými pravidlami. „Ponuka e-shopu by mala byť jasná a prehľadná. Informácie o cene a zľavách úplné a priradené k danému produktu. Pri platbách by ste nemali zadávať viac informácií ako je nutné, v žiadnom prípade nezverejňujte svoj zostatok na účte, alebo prihlasovacie údaje do systému elektronického bankovníctva. Celý proces nákupu by mal byť prehľadný a rovnako tak aj dodacie lehoty. V prípade otázok by mal mať e-shop viditeľné kontakty, na ktorých vám predajcovia poskytnú všetky dodatočné informácie. Zodpovedný zákazník sa tiež zaujíma o referencie. Náš internetový obchod má na konte viac ako 3000 úspešne zrealizovaných objednávok a klientom vychádzame v ústrety nielen počas, ale aj po predaji produktov. Poskytujeme im servis, či bezplatný dovoz. Toto všetko sú faktory, ktoré z našej spoločnosti robia dôveryhodného partnera,“ dodáva Ing. Konc.

Čo najviac nakupujeme cez internet?

Podľa nedávneho prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť Mediaresearch, k najobľúbenejším produktom nakupovaným cez internet na Slovensku patrí oblečenie, knihy, obuv a vstupenky na kultúrne podujatia. Všetky spomínané odvetia majú svojich predajcov, ktorí si vzťah so zákazníkom pestujú dlhodobo, preto dôvera v ich obchody neustále vzrastá. Na knihy sa špecializuje www.martinus.sk, doplnky viacerých známych značiek ako Lacoste, Timberland či Samsonite ponúka www.samdex.sk a vstupenky sa už tradične nakupujú cez www.ticketportal.sk či u virtuálneho Dr. Horáka.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!