Recept na dnes: Ostrý zajac
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 20.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 zajačí chrbát, 80g údenej slaniny, soľ, 0,1l červeného vína, muškátový oriešok, celá škorica, celé čierne korenie, 1 lyžica ríbezľového lekváru, 1 lyžica strúhaného chrenu, 80g masla na pečenie
Odblanený a dobre umytý zajačí chrbát popreťahujeme pokrájanou údenou slaninou, osolíme, obložíme maslom a za občasného polievania vlastnou šťavou upečieme v rúre. Do vína dáme kúsok muškátového orieška, kúsok celej škorice, niekoľko zrniek čierneho korenia, ríbezľový lekvár, postrúhaný chren a všetko ešte chvíľu povaríme. Upečeného zajaca pokrájame, upravíme na misu a polejeme precedenou vínovou omáčkou, do ktorej sme primiešali šťavu z pečeného mäsa. Omáčku podľa chuti dosolíme. Podávame s ryžou.
Diskusia k článku:
|