Indonézska sliepka
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 15.10.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 sliepka, 100g jabĺk, 2 banány, 50g oleja, 40g masla, 50g múky, 2 cibule, 4 čajové lyžičky karí korenia, 1 čajová lyžička citrónovej šťavy, 0,3L sladkej smotany, soľ, čierne korenie
Očistenú sliepku pokrájame na porcie, ktoré okoreníme čiernym korením, osolíme a opečieme na horúcom oleji. Na rozpustenom masle opražíme do zlatista cibuľu. Na ňu poukladáme opečené porcie sliepky s olejom, v ktorom sme ich opiekli a za mierneho podlievania dusíme domäkka. Potom porcie vyberieme zo šťavy. Šťavu vydusíme až na tuk. Zaprášime múkou, trochu popražíme, zalejeme vývarom, pridáme karí korenie, citrónovú šťavu, dosolíme a povaríme tak, aby sa tuk oddelil od horúcej šťavy. Jablká a banány olúpeme, pokrájame na kolieska, vložíme do šťavy a chvíľku v nej povaríme. Do takto upravenej omáčky vložíme späť porcie kurčaťa, aby sa pred podávaním zohriali.
Diskusia k článku:
|