Recept na dnes: Záhradnícky moriak
|
|
Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 15.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 moriak, soľ, šalvia, rozmarín, 80g masla, vývar, zemiaky, mrkva
Moriaka dobre očistíme, umyjeme a zvonku i znútra osolíme. Okoreníme ho lístkami šalvie a rozmarínom a necháme ho v chladničke najmenej 3 hodiny odležať. Potom ho dáme na vymastený pekáč, obložíme maslom a podlejeme vodou alebo vývarom. Vložíme do rúry a pomaly pečieme. Občas ho podlejeme vývarom a polievame ho vlastnou šťavou. Po pol hodine obložíme moriaka ošúpanými na štvrtky pokrájanými zemiakmi a a očistenou mrkvou.. Upečeného moriaka pokrájame na porcie, upravíme na misu, obložíme zemiakmi a mrkvou a polejeme precedenou šťavou.
Diskusia k článku:
Pokial moriak nie je ani kuchar, ani zahradnik... Dalo by sa to hadam aj pojest.
Neregistrovaný - Jan, 26.4.2007 06:15
|