Recept na dnes: Rizoto Indíra
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 2.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
150g jarnej cibuľky alebo póru, 200g šampiňónov, 4 lístky šalvie, 1 lyžica margarínu, 300g ryže natural, 1L zeleninového vývaru (z kocky), 250g rajčín, 300g mrazeného hrášku, 2 lyžice strúhaného parmezánu, čerstvé mleté korenie, soľ
Cibuľku očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Šalviu posekáme. Margarín rozohrejeme na panvici a opražíme na ňom cibuľku, šalviu, šalviu a ryžu. Zalejeme troškou vývaru a na miernom ohni varíme asi 40 minút. Počas tejto doby postupne prilievame zostavajúci vývar. Medzitým očistíme rajčiny, umyjeme a rozkrájame ich na osminky. Rajčiny aj s hráškom pridáme do rizota a varíme ďalších 5-10 minút. Nakoniec vmiešame parmezán. Rizoto okoreníme a podľa potreby pridáme soľ. Podávame s hlávkovým alebo iným listovým šalátom.
Diskusia k článku:
|