PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Zelenina na grécky spôsob
|
|
Spracoval(a) : Jana Konečná
Dátum : 26.8.2005 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
SUROVINY: 4 malé mrkvy 4 malé okrúhlice 8 cibúľ 2 malé tekvičky 1 fenikel 4 malé artičoky 4 strúčiky cesnaku 1 polievková lyžica bieleho vínneho octu 5 polievkových lyžíc bieleho vína 3 šálky hydinového vývaru 15 zrniek koriandra ½ zväzku čerstvého koriandra olivový olej soľ mleté čierne korenie jemná soľ a hrubá nerafinovaná soľ Guérande
POSTUP: Očistite a umyte mrkvu, okrúhlice a cibuľu. Tekvičky umyte a nakrájajte. Vrchné listy fenikla odstráňte a zvyšok nakrájajte na osem častí. Umyte artičoky tak, aby ostali konce stopiek a 2/3 listov okolo srdca. Zohrejte Zepter nádobu na najvyššiu teplotu, potom znížte. Pridajte trochu olivového oleja a všetku zeleninu aj s cesnakom nechajte podusiť, kým nepustí šťavu. Osoľte, okoreňte, pridajte biele víno a nechajte tekutinu vyvrieť na 1/3. potom vlejte biely vínny ocot a horúci hydinový vývar, nakoniec pridajte zrnká koriandra. Prikryté nechajte dusiť, až kým zelenina nezmäkne. Medzitým odrežte stonku z čerstvého koriandra a listy nakrájajte. Zeleninu na grécky spôsob servírujte vlažnú alebo studenú v plytkých tanieroch, ochutenú vývarom a pokvapkanú olivovým olejom, posypanú najemno nakrájaným koriandrom a okorenenú mletým čiernym korením.
Recept pre 4 osoby Čas varenia – 20 minút Celkový čas na prípravu – 45 minút
Zdroj: GURMÁN – kniha o varnom systéme Zepter
Diskusia k článku:
|
|
|