Voňavé bravčové guľky
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 27.10.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 500g jemne pomletého bravčového mäsa, 1 lyžica majoránky, 2 lyžice roztlačeného cesnaku, ¼ hrnčeka sójovej omáčky, ¾ hrnčeka olivového oleja, 1 červená paprička, zbavená semien a pokrájaná nadrobno, 1 lyžica postrúhaného zázvoru, 2 lyžice chrumkavého arašidového masla, 1 lyžica hnedého cukru, ½ hrnčeka smotany na šľahanie, 1 lyžica posekanej bazalky, hrsť strúhanky.
Postup: Mleté mäso zmiešame s polovicou majoránky, polovicou cesnaku a polovicou sójovej omáčky a strúhanky. Vymiesime na hladkú zmes a vlhkými rukami vyformujeme do guliek veľkosti orecha. Guľky pražíme v horúcom oleji dozlatista cca 5 minút. Vyberieme ich a uložíme na teplé miesto. Olej z panvice vylejeme, panvicu vyutierame a dáme do nej 2 lyžice nového oleja. Zvyšok cesnaku opražíme so zázvorom a s paprikou 1 minútu, pridáme zvyšok majoránky, sójovej omáčky, arašidové maslo, cukor, smotanu na šľahanie. Premiešavame na stredne silnom ohni, kým omáčka nezhustne. Primiešame posekanú bazalku. Guľky prelejeme omáčkou a podávame so zemiakmi.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
|