PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Rýchle cestoviny
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 6.4.2006 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Ingredencie: cca 800g konzervovaných krájaných rajčín 2 hrsti čerstvých bazalkových lístkov 500g vákuovaných čerstvých tortellín (napr. so špenátom) 200g mozzarelly, nakrájanej na plátky 4 lyžice strúhaného čerstvého parmazánu 2 lyžice píniových orieškov alebo mandlí soľ a korenie na dochutenie
Príprava jedla: Predhrejte trúbu na 180°C. Rajčiny vložte do misy a zrieďte so 150ml vody. Prisypte natrhané lístky bazalky a tortelliny, osoľte a ochuťte čiernym korením, najlepšie čerstvo nadrteným. Zmes poriadne premiešajte. Do zapekacej misy rozdeľte polovicu cestovinovej zmesi, na ňu dajte polovicu mozzarelly a na tu potom zbytok omáčky s cestovinami. Tortelliny do nej trochu zatlačte, aby moc nevyčnievali. Navrch nasypete zbytok mozzarelly (natrhajte ju) spolu s parmazánom a píniovými orieškami alebo mandľami. Pokiaľ nemáte dosť veľkú misu, môžete samozrejme všetko rozdeliť do dvoch menších. Pečte dvadsaťpäť až tridsať minút, pokiaľ povrch pekne zožltne. Podávajte najlepšie so zelenými šalátovými lístkami.
Diskusia k článku:
Vy trúba nadrtená! Naučte sa slovensky! Neregistrovaný - , 13.8.2006 18:38 Neviem prečo by sa mala autorka učiť po slovensky, veď je to krásne spisovne napísané.
Kto by sa mal niečo učiť, to je neregistrovaný - a to základy slušného správania.
A že je tam jeden výraz prebraný z češtiny - no bože - chcela by som vedieť, či neregistrovaný rozpráva zásadne spisovnou slovenčinou, či sa mu nepodarí vpašovaˇˇt do vyjadrenia aj nejaké nárečové slovo a pod. Neregistrovaný - Vera, 3.5.2007 20:14
|
|
|