Recept na dnes: Morské filé vo vínovom cestíčku
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 29.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
600 gramov morského filé, soľ, jedno vajce, 5 centilitrov bieleho vína, lyžička oleja do cestíčka, 50 gramov hrubej múky, 130 g oleja na vyprážanie, citrón, zelená petržlenová vňať
Nerozmrazené morské filé pokrájame ne porcie /na jednu porciu dva kusy/ a osolíme. Z vajca, vína, múky a zo soli vymiešame hustejšie cestíčko, v ktorom namáčame porcie ryby a hneď vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji do zlatova. Vyprážané rybie filé podávame okamžite ozdobené kolieskom citróna a lístkom petržlenu. Ako prílohu podávame čerstvé zemiaky a vínovú omáčku /hustý bešamel, do ktorého sme namiesto mlieka dali víno, kvapku šľahačky, jednu lyžicu cukru a trochu soli a štipku bieleho korenia./
Diskusia k článku:
|