Recept na dnes: Nepravý kebab
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 29.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500g baraniny alebo vykostených kuracích stehien, 2 stredne veľké cibule, 2 lyžičky strúhanky, 1 lyžička garam masaly, 50g koriandru / môže byť mäta pieporná/, strúčik cesnaku, soľ, 1 polievková lyžica pokrájanej zelenej papriky, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, petržlenová vňať
Dva až trikrát zomelieme mäso s cibuľou, cesnakom, strúhankou, soľou, garam masalou, zelenou paprikou a koriandrom. Pridáme šťavu z citróna a zmes vytvarujeme do guličiek s priemerom asi 4 cm. Guľky napichujeme jednu za druhou na ihlu a potom ich postláčame okolo nej, až nám z toho vznikne akoby malá klobáska. Tieto klobásky pečieme na pekáči alebo na grile dovtedy, kým sa nebudú dať voľne stiahnuť z ihly. Podávame s nakrájanou kapustou, dresingom a chlebom.
Diskusia k článku:
|