Zemiaky na víne
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 30.8.2006 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Aj také „obyčajné“ zemiaky sa môžu pripravovať kráľovským spôsobom. V tomto období sú dobrým tipom na rýchlu večeru.
Prísady: · 750 g menších nových zemiakov · 4 lyžice bieleho vína · 2 lyžice olivového oleja · cibuľka · nasekaná petržlenová vňať
Príprava: Zemiaky umyjeme, varíme v osolenej vode aj so šupkou do mäkka (15 minút). Scedíme a dáme späť do hrnca. Vidličkou zemiaky jemne popicháme. Pridáme víno a prudšie varíme 2-3 minúty, tým zemiaky nasajú arómu vína. Odstavíme a pridáme olej, nakrájanú cibuľku a petržlenovú vňať.
Zemiaky sa môžu podávať ako samostatný chod so zeleninou alebo aj ako príloha.
Diskusia k článku:
Ako hranolky urcite... Ja tvrdim, niet nad zemiacky pecene v supke. A s mlieckom... ci uz kyslym alebo inym...I ked tento recept ma svoje caro. Neregistrovaný - , 22.9.2006 06:47 ja mám rada aj hranolky... Ale toto je mňamík Neregistrovaný - ja, 19.1.2007 12:47 znie to lákovo Neregistrovaný - Ingrid, 24.6.2007 10:09
|