Ryba na póre
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 6.9.2006 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Prísady: 1 kg morskej ryby 800g póru zväzok čerstvej petržlenovej vňate 30 ml suchého bieleho vína 200 ml smotany šťava z 1 citrónu maslo na vymastenie plechu soľ, biele korenie
Príprava: Ryby umyte pod tečúcou vodou a potom osušte. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou, posoľte a okoreňte. Nasekanú petržlenovú vňať vložte do vnútra ryby. Očistený a umytý pór pokrájajte na prúžky. Hrniec naplňte vodou a pridajte pór, varte 1 minútu, potom prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
Rúru predhrejte na 220° C. Plech vymažte maslom, rozložte naň pór, osoľte a okoreňte. Pridajte víno a smotanu a uložte ryby. Plech zakryte alobalom a pečte pol hodiny. Ideálnou prílohou je zeleninový šalát.
Diskusia k článku:
nevies nahodou recept na tresku ? Neregistrovaný - registrovana, 17.11.2006 14:16 no super Neregistrovaný - , 9.12.2006 11:27, to musim ochutnat
Neregistrovaný - , 9.12.2006 11:28 viem hovor Neregistrovaný - , 9.12.2006 11:28 kto mi prosím pošle nejaký jednoduchý recept na prípravu žraloka.Dakujem. Neregistrovaný - , 19.2.2007 11:59 kto mi prosím pošle nejaký jednoduchý recept na prípravu žraloka.Dakujem. Neregistrovaný - zuzana, 19.2.2007 12:00, ztoracova(`na`)centrum.sk, Hmmm... radsej by som tu tresku. Ta sa da ulovit lahsie ako zralok... Neregistrovaný - , 28.5.2007 14:27
|