lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Príroda v službách krásy

  Spracoval(a) : Katarína Iskrová
Dátum : 12.10.2006
späť
Späť

Poslať
 

Vychutnajte si raňajky a vykročte do nového dňa pravou nohou
Raňajky sú najdôležitejším jedlom celého dňa! Napriek ich prínosu pre zdravie sú raňajky jedlom, ktoré sa zvykne najčastejšie vynechávať. Podľa expertov na potravu a výživu z  Americkej dietetickej organizácie pomáhajú raňajky nielen pri udržiavaní správnej váhy, ale po celý deň podporujú telo pri produkovaní energie, prispievajú k lepšej koncentrácii a schopnosti riešiť problémy.

Štyridsať rokov štúdií a výskumov o raňajkách ukazujú, že naštartovanie dňa raňajkami je prínosom pre všetkých – deti, dospievajúcich i dospelých. "Raňajky sú ako prvá vec ráno veľmi dôležité pre mozog a telo“, povedal Gail Frank, diétny expert z Los Angeles, hovorca Americkej dietetickej organizácie. “Tí, ktorí vynechávajú raňajky sa často ráno cítia unavení, nesústredení alebo podráždení."

Raňajky sú pre telo,  po 8 až 12 hodinách bez príjmu jedla alebo čo i len malého občerstvenia, prvou príležitosťou na vyrovnanie hladiny glukózy, známej tiež ako krvný cukor. Glukóza je potrebná predovšetkým pre mozog a je hlavným zdrojom energie. Krvná glukóza tiež pomáha zásobovať svaly, ktoré budú potrebovať energiu pre fyzickú aktivitu počas celého dňa.

"Raňajky sú tiež veľmi dôležité pre zníženie a regulovanie hmotnosti," povedal Frank.  "Rýchlo prerušíte neprijímanie potravy za posledných 8 až 12 hodín. Pomôže vám to zabrzdiť hlad a zabráni prejedaniu sa neskôr. Raňajky sú dôležité pre regulovanie váhy a možného zníženia váhy za predpokladu, že budete jesť menej kalórií počas dňa."

Hippocrates, antický grécky lekár, ktorý žil približne v 5. storočí pred naším letopočtom, povedal: “Každý máme v sebe lekára, musíme mu len pomáhať pri jeho práci. Prírodná liečivá sila, ktorou každý z nás disponuje, je tou najväčšou silou pre uzdravenie sa. Naše jedlo by malo byť naším liekom. Naším liekom by malo byť naše jedlo.” Nielen že je dôležité ráno jesť, rovnako dôležitá je aj kvalita jedla.

Bio produkty
Na svete je vyše 31 miliónov hektárov pôdy, na ktorej sa hospodári ekologickým poľnohospodárstvom vyrábajúcim organické produkty, či už poľnohospodárskou alebo potravinárskou výrobou. Produkty ekologického poľnohospodárstva zahŕňajú všetky druhy potravín: samozrejme ovocie a zeleninu, ale aj mäso, lahôdky, vajíčka, mliečne výrobky, maslo, tuky, oblininy, cestoviny, ryžu, sušienky, hotové jedlá, polievky, zmrazené jedlá, džemy, víno, atď.

Na rozdiel od všeobecne rozšíreného názoru, ekologické poľnohospodárstvo nie je povrchnou alebo jednoduchou záležitosťou. Používajú sa dôkladne prepracované a rôznorodé pracovné metódy založené na recyklácii prírodných organických látok a na striedaní pestovaných plodín tak, aby sa zachovala rovnováha podzemných organizmov (baktérie, červy, a iné). V skutočnosti pomenovanie ekologické (organické) poľnohospodárstvo zahŕňa všetky procesy, od spracovania, surovín až po každý stupeň prípravy, transformácie, zásobovania, balenia a dopravy organických zložiek a produktov. Všetko sa musí robiť podľa prísnych noriem a štandardov, ktoré spotrebiteľovi zaručia, že dostanú presnú informáciu o tom, čo jedia, ale predovšetkým majú možnosť zistiť, ako bol výrobok spracovaný. Od roku 1993 platí v ekologickom poľnohospodárstve zákon, ktorý podporujú aj európske smernice zamerané najmä na zeleninu, ktoré definuje tieto normy. Rovnako prísne predpisy na národnej úrovni platia aj pre mäsovú výrobu.

Bežné poľnohospodárstvo má ďalekosiahle dopady na životné prostredie (znečisťovanie prírodných zdrojov: pôdy, vody, vzduchu), život (riziká pre genetické dedičstvo a úbytok biologickej rôznorodosti), má priamy vplyv na ľudský organizmus (chronické a narastajúce mikro-znečistenie konzumovaných potravín vedúce k vzniku nových rizík pre zdravie organizmu a jeho potomkov). Pesticídy a chemické hnojivá sa v bežnom poľnohospodárstve používajú vo veľkom. Spotreba syntetických hnojív na svete je v súčasnosti vyše 150 miliónov ton ročne, čo je 21-krát viac než v roku 1945. Hnojivá používané v bežnom poľnohospodárstve sú dobre rozpustné a prenikajú priamo do rastliny, na rozdiel od prírodných hnojív používaných v ekologickom poľnohospodárstve, ktoré sa najskôr pretransformujú do zlúčenín ľahko asimilovaných rastlinami.

Ak to zhrnieme, možno povedať, že ekologické poľnohospodárstvo je komplexným prístupom k celému životnému cyklu výrobkov (od pestovania alebo chovu zvierat až po uvedenie na trh), ktoré je založené na náročnej technológii, pretože je nutné zvládnuť súhru veľkého množstva zložitých faktorov bez porušenia prirodzenej rovnováhy. Preto sú aj ceny organických výrobkov obvykle o 5 % až 50 % drahšie ako ceny produktov vyrábaných bežnými technikami.

Prirodzená krása
Každý človek musí jesť, aby žil a každá žena sa stará o to, ako vyzerá... aby žila. Kozmetické výrobky založené na báze prírodných produktov alebo výrobky s prírodnými prísadami sa v súčasnosti stávajú populárnymi a módnymi. Pre tých, ktorí chcú vo svojom živote mať menej chemikálií a chcú radšej využívať alternatívy produktov s prírodnými prísadami, ponúka trh množstvo rôznych výrobkov. Počet uvedomelých ľudí, ktorí dbajú o svoju krásu a zdravie a hľadajú prírodné produkty, narastá.

Kozmetika prešla dlhú cestu od doby, kedy bola prvýkrát objavená, od čias, keď Egypťania miešali liečivé masti a elixíry z najlepších byliniek a olejov. V súčasnosti utrácajú Američania skoro 3 miliardy dolárov ročne na prípravky starostlivosti o telo a tvár. V poslednom desaťročí sa prírodný prístup v kozmetickom priemysle dostatočne presadil, pretože ľudia vyhľadávajú bezpečnejší, jemnejší a ekologickejší prístup k pokožke a starostlivosti o telo.

Trend modernej krásy dnes zahŕňa celú osobu, nielen pocit „dobre vyzerať“. Prirodzená krása sa skladá z jasnej mysle a úcte voči sebe samému a s pomocou vysoko kvalitnej kozmetiky dopĺňa náš moderný životný štýl.

Nový prírodný prístup ku kozmetike pomohol dať do rovnováhy tento koncept krásy a vyniesol vnútorné zdravie a krásu na povrch. Do určitej miery obnovujeme starodávny egyptský prístup ku kozmetike, ako liečivému a skrášľujúcemu ošetrovaniu. Egyptskí balzamovači používali najlepšie zložky na konzervovanie, omladenie a velebenie pokožky: živice a oleje, ktoré sa používajú v niektorých  najlepších prírodných kozmetikách dostupných na trhu aj v súčasnosti. Filozofiu kozmetiky môžeme zhrnúť do troch slov – uvoľnenie, hojenie, krása – a to práve v tomto poradí. Naša kultúra má niekedy svoje hodnoty v úplne obrátenom poradí.

Akým spôsobom premýšľame, takí sme. Buďte osobou s radostnou povahou a už nikdy viac nebudete uvažovať o vašej vonkajšej kráse takýmto spôsobom. Keď sa zbavíte bremena dokonalosti, bude môcť krása vašej duše zažiariť zvnútra. Ak niečo „cítite“, správate sa tak a stáva sa z toho skutočnosť. Ak si sami sebe poviete, že máte konať určitým spôsobom, môže sa stať, že to nakoniec vyznie akoby ste podali chabý herecký výkon. Nabudúce, keď budete mať pred sebou nejaké dôležité stretnutie, ako napr. pracovný pohovor, schôdzku alebo vždy keď sa budete cítiť trochu nervózni pri plánovanom stretnutí, skúste túto techniku duševnej krásy. Nemôžete „zahrať“ sebaistotu. Musíte byť sebaistý. A spôsob, akým sa to dá dosiahnuť je mať pozitívne, silné a trochu prorocké myšlienky. Budú vyžarovať na ostatných a pocítite pozitívnu spätnú väzbu. Nielenže sa s úsmevom na perách budete cítiť lepšie fyzicky, ale tiež ľudia okolo vás budú pozitívne naladení. A v dnešnom svete to všetci čoraz viac potrebujeme. Prinášame niekoľko návrhov, ktoré môžete uplatniť v bežnom živote a budete sa cítiť prirodzene krásna.

Zužitkujte svoju  jedinečnosť
Ak skutočne chcete zmeniť svoj výzor, potrebujete zviditeľniť špecifické zmeny. Ako budú vyzerať vylepšenia, ktoré urobíte? Musíte vidieť samu seba s krajším telom, zdravšími vlasmi, čistejšou pleťou, majestátnym postojom. Tieto zmeny sú realistické a dosiahnuteľné. Stráňte sa cieľov, ktoré aj tak nikdy nedosiahnete. Akceptujte svoju jedinečnosť a zužitkujte ju.

Robte všetko lepšie
Spôsob, akým používate kozmetické prostriedky sa prejaví na výsledku a môže znamenať veľký rozdiel. Napríklad, snažte sa zdvojnásobiť to, čo vidíte a myslite si, že vaše vlasy sú umývané v kaderníckom salóne. Výrobok sa vždy najprv rozotrie na dlani, nikdy sa neleje priamo na vlasy. Pri umývaní si urobte masáž pokožky. Pri zmývaní šampónu nechajte vlasy asi dve minúty odpočinúť v smere od pokožky hlavy.

Skutočná krása oslavuje individualitu
Netrápte sa tým, či vyzeráte krásna. Keď vyzeráte úžasne, dávate svojmu okoliu najavo, že o seba dbáte. Skutočná krása oslavuje individualitu. Objavte radšej krásu v sebe, ako by ste ju zháňali v drahých výrobkoch. Vyťažte najviac z toho, čo máte. Naučíte sa mať radi sama seba a to zapáli iskru vo vašom vnútri.

Každý deň urobte jednu vec pre seba
Prinúťte sa urobiť to. Je to základný čin, ktorým prejavujete úctu sama sebe. Ponorte sa do penového kúpeľa alebo si prečítajte inšpirujúcu knihu. Tieto malé potešenia vám umožnia cítiť sa dobre. Čokoľvek si vyberiete, napíšte si čo ste urobili a ako ste sa pri tom cítili. Založte si svoj vlastnú „knihu osobných reakcií“. Vložte do nej príbehy, citáty priateľov a fotografie, ktoré vo vás vyvolávajú dobré pocity.

Predstavte si krásu
Cíťte sa dobre, cíťte sa krásne a takto vás bude svet vidieť. Ak sa budete cítiť hrozne, ľudia budú vidieť práve to. Snažte sa vyzerať čo najlepšie. Existujú spôsoby ako žiť v kráse bez toho, aby ste museli byť tým posadnutí.

Nájdite si podporu u priateľov
To, čo ľudia hovoria, či už zámerne alebo nie, spôsobuje, že sa cítime dobre alebo zle. Vyhľadávajte ľudí, ktorí spôsobujú, že sa cítite dobre, keď ste na dne. Táto osoba vám rada urobí kompliment. Ak urobíte niečo neočakávané, ak máte na sebe niečo nové, všimne si to. Udržiavajte si tieto komplimenty a tieto budú budovať vašu sebaúctu.

Počúvajte svoj vnútorný hlas
Každý z nás má vo svojom vnútri hlas, ktorý nám radí. Je ako terapeut. Bude nás viesť tým správnym smerom. Schladí nás, rozveselí, uteší a dokonca nám pomôže uvedomiť si, prečo sa prejedáme alebo prečo sa nám nechce žehliť bielizeň. Problémom je, že často nemáme čas počúvať túto dôležitú informáciu. Naplánujte si voľnú chvíľku počas kúpeľa alebo prechádzky, kedy sa nikam neponáhľate. Starajte sa o túto intuíciu ako o oblasť, ktorá je vašim vnútorným zdrojom radosti. 

Urobte si prestávku
Aspoň dvakrát denne si vyčleňte päť minút na to, aby ste si skontrolovala svoje vlasy, celkovú úpravu a postoj. Nezáleží na tom, ako ste úžasne ste vyzerala na začiatku dňa, chvíľka na kontrolný dotyk je vždy potrebná a odporúčaná.  Niekoľkokrát sa zhlboka nadýchnite, aby ste sa osviežila a obnovila sily. 

Pre ďalšie informácie: Katarína Iskrová, tel. 02/59201405 
e-mail: katarina.iskrova@mmdcee.com


Diskusia k článku:

Aky zaujimavy clanok.Naozaj si treba najst cas na to,ako pisete,aby sme videli samu seba v dennom svetle,svoj postoj, drzanie tela a spravne dychanie.
Neregistrovaný - dana , 18.1.2008 22:25, PATRICK.COULOM(`na`)ALICEADSL.FR
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!