Recept na dnes: Kapor Ottko
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 21.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
120g očisteného kapra, soľ, mleté čierne korenie, 60g strúhanky, 120g tvrdého syra, 120g masla, 0,4l bieleho vína, 0,3l kyslej smotany a 0,2l sladkej smotany
Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme obrúskom a vyrežeme chrbtovú kosť. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, vložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej misy a pridáme aj ikry z kapra. Posypeme strúhankou, nastrúhaným syrom a obložíme kúskami masla. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Zapečeného kapra zalejeme vínom a upečieme. Upečeného polejeme smotanou, ešte na chvíľu vložíme do rúry a podávame s opekanými zemiakmi.
Diskusia k článku:
Ottka očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme obrúskom a vyrežeme chrbtovú kosť....Stastny Ottko, bez chrbtovej kosti.....
:-))) Neregistrovaný - Jan , 13.4.2007 13:57
|