Slepačie rezne so sardelou
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 13.10.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
400g slepačieho mäsa, 1 žemľa, 60g údenej slaniny, 50g masla, 0,3L kyslej smotany, 20g hladkej múky, 2 žľtky, 1 menšia makrela, mleté čierne korenie, muškátový kvet, soľ
Mäso zo sliepky bez kostí a kože dvakrát zomelieme. Pridáme k nemu v mlieku namočenú vyžmýkanú žemľu, nadrobno pokrájanú údenú slaninu, makrelu, mleté čierne korenie, muškátový kvet, soľ, smotanu a dobre spolu spracujeme. Z tejto hmoty urobíme rezne, obalíme ich v múke, vložíme do rozpáleného oleja a vypražíme. Podávame so zemiakovým šalátom.
Diskusia k článku:
|