Treska so zemiakmi
|
|
Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 25.9.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 600g tresky, soľ, 400ml horúceho mlieka, 750g v šupe uvarených zemiakov, 100ml olivového oleja, 100g cibule, 60g mrkvy, 60g zelera, 3 strúčiky cesnaku, 60g masla, mleté biele korenie, petržlenová vňať, 12 čiernych olív, dve natvrdo uvarené vajíčka(na ozdobu)
Postup: Tresku očistíme, osolíme, odstránime kosti a nakrájame na menšie kúsky. Prelejeme ich mliekom a necháme 1 hodinu odležať. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme cesnak a potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Chvíľu opekáme. Na zvyšnom oleji opečieme 3 zemiaky. Nákypovú formu potrieme maslom. Na spodok najprv poukladáme vedľa seba plátky zemiakov. Na ne dáme rybie mäso a opečenú zeleninu. Ako poslednú vrstvu naukladáme opečené zemiaky. V rúre zapekáme 30 minút pri 200 stupňoch. Pred podávaním ozdobíme olivami, kolieskami uvarených vajíčok a posypeme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť ...
Diskusia k článku:
|