lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tri oriešky...pre Vaše zdravie a krásu

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 21.9.2007
späť
Späť

Poslať
 

Orechy sú výborným zdrojom zdravia a krásy. Vďaka obsahu vitamínu E, zinku a horčíka majú priaznivý vplyv na stav pokožky, vlasov a nechtov. Keďže sa dajú dobre skladovať, sú dobrým zdrojom výživných látok v jesennom a zimnom období.

Z vlašských orechov sa lisuje vysoko kvalitný olej, ktorý je zdrojom nenasýtených mastných kyselín. Nachádza sa v nich železo, selén, zinok, vápnik, draslík, vitamín E a vitamíny skupiny B. Prospievajú mozgovej činnosti a majú protizápalový účinok, preto sa používajú ako potravinový doplnok u pacientov s kožnými ochoreniami- napríklad akné. Zlepšujú peristaltiku a preto sú výborným pomocníkom pri zápche. Ich účinok sa prejav pri pravidelnej konzumácii. Treba ich však skladovať na tmavom a suchom mieste.

Tip na orechovú kúru: Orechy posekajte na menšie kúsky a nasypte do sklenenej fľaše, ktorú zalejete medom. Uložte na tmavé miesto. Dve lyžice zmesi pridávajte každé ráno k raňajkám- do jogurtu alebo cereálií.


Diskusia k článku:

Orechy s medom vrele doporucujem! Je dobre ked je med pastovany! Zaujemcom rad vysvetlim o aky med v tomto pripade ide.
Neregistrovaný - janp1, 24.9.2007 15:11
tak mňa by zaujímalo čo to znamená pastovaný, a kde zohnať olej z orechov
Neregistrovaný - vivien, 25.9.2007 09:58
O oleji z orechov... neviem ci je v predaji. Med. Med je prirodny produkt vytvoreny vcelami. Jednou z jeho prirodzenych vlastnosti je krystalizacia. Rychlost a sposob krystalizacie je zavisly na pomere glukozy a fruktorzy v mede. Ked ma viac glukozy, skrystalizuje skor. My vcelari neradi pocujeme ze med scukornatie, lebo na cukor sa to ani nepodoba - nesype sa, ani to nevznikne pridanim cukru - rozumej priemyselneho vyrobku z trstiny alebo repy. Krystalizacia je prirodzna vlastnost medu. Aby sa zabranilo stuhnutiu pri krystalizacii, med sa pocas tuhnutia miesa specialnymi postupmi, aby krystalizacia neprebehla dokonale a med zostal mnoho rokov v konzistencii pasty. Teda sa dobre naberal a natieral na chlieb... a podobne. Med takto spastovany ma iba mechanickym sposobom ovplyvnenu krystalicku podobu. Nepridava sa don ziadna latka ani chemikalia ani nic cudzie. Naopak, ak je med uz skrystalizovany, opatrnym nahritim /DO 50 stC/ sa znova stane tekutym. Ak by sme ho prehriali, znicime tym bilogicky aktivne latky a ziskame drahe sladidlo. Prehriaty med casto uz nikdy neskrystalizuje, ako nam hovoria skusenosti z obchodnych retazcov megalomanskeho typu.
Neregistrovaný - janp1, 4.10.2007 12:08
ten pastovany med je niekde mozno zohnat ? Je to na nom uvedene, ze ide o takto upraveny med ? dakujem
Neregistrovaný - Lea , 6.2.2008 21:28
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!