lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 4 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 22. December, , Dnes oslavuje Adela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zemiakmi nič nepokazíte

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 7.2.2008
späť
Späť

Poslať
 

Zemiaky boli zaradené medzi potraviny, ktoré v najmenšej miere spôsobujú migrénu, ekzémy, únavu, či syndróm dráždivého čreva.

Výskum na 8000 dobrovoľníkoch, ktorí sa podrobili testu na neznášanlivosť zložiek potravy, dokázal, že len 1% reagovalo pozitívne na zemiaky. Medzi ďalšie pomerne bezpečné potraviny bol zaradený jačmeň, marhule, či jablká. Jednoznačným favoritom sa však stali zemiaky.

Záhadu však ostáva otázka, prečo na zemiaky neplatí pravidlo, ktoré sa uplatňuje pri iných druhoch. Alergické reakcie na jedlo sa väčšinou prejavujú po tom, ako sa do jedálneho lístka zaradí väčšie množstvo určitého druhu potravy, ktorý sa konzumuje v pravidelných intervaloch. V prípade zemiakov, to však neplatí, keďže sú jednou z najčastejších príloh a pravidelnou súčasťou obedového menu. Príčinou dobrej znášanlivosti zemiakov môže byť aj ich ľahká stráviteľnosť. Medzi potraviny, na ktoré ľudia reagujú najcitlivejšie boli zaradené kravské mlieko, kvasnice a vaječné bielko.  

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 


Diskusia k článku:

mám veľmi rád zemiaky , najradšej hranolky .Je to zdravé? Pre mňa určite
Neregistrovaný - Jozef, 27.3.2008 16:25, jokov3(`na`)centrum.sk
ach jo... blbe pistacie to boli naposledy...
Neregistrovaný - adriana, 1.5.2008 22:03
Yes, curdling the sour cream in the soup is my perolbm. I am going to make a sour bean soup tomorrow. I would try Def Kat's suggestions but I can't since I do not have a sour cream at home and do not feel like going to a grocery store in this heat (42 degrees Celsius). Also I have a whole milk at home so I will use it. I guess it is almost like a table cream, maybe little bit less fatty. I will report the result.Also does anyone know what is the equivalent of slovakian creams and sour creams (slahacky a kyselej smotany) to US creams and sour creams in regards to a fat content percentage? For example, my mom talks about creams she refers to their fat percentage. Like 16% kysla smotana, for example. Here in US I found that some Half%Half and whipping creams in had a fat percentage marked on the package, I guess it was Total milk fat or something similar and that percentage is different then the total fat percentage you can find in the Nutrition Facts chart. Those two values are different, the Nutrition Facts chart's fat value is percent daily value in one serving size (serving size is different for each product). The milk fat value percentage is just portion of milk fat in the product regardless of its volume. And I've seen this vaue only on a few milk products probably from one manufacturer. Knowing this value would help me out to decide what US cream to use when my mom tells me, for exaple, 10%-na smotana, 33%-na smotana, etc
Neregistrovaný - TGmPBSVtLVTQJGhBI, 17.5.2012 14:42, ebrethau(`na`)citizen-times.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!