lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bozkávajte sa bez obáv

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 11.2.2008
späť
Späť

Poslať
 

Stomatológ Phil Stemmer, ktorý  pracoval ako zubný lekár 20 rokov a špecializoval sa na ochorenia ďasien zistil, že pacienti, ktorí trpia špecifickými ochoreniami ďasien mávajú často problémy s nepríjemným zápachov ústnej dutiny. To ho viedlo k bližšiemu skúmaniu tohto delikátneho problému až ho napokon priviedlo k myšlienke založiť Centrum sviežeho dychu v Londýne.

Nepríjemný zápach je takmer vždy následkom nedostatočnej dentálnej hygieny, ktorá umožňuje množenie baktérii v ústnej dutine. Niektoré baktérie potrebujú na prežitie kyslík, iným sa obzvlášť darí bez neho.  Všeobecne sa za príčinu považujú rozkladajúce sa zvyšky potravy, ktoré sa menia na rozličné kombinácie zlúčenín síry.

Napriek tomu, že sa s týmto problémom spája nedostatočná ústna hygiena, doktor Stemmer má skúsenosti aj s pacientmi, ktorí si čistili zuby niekoľko krát počas dňa a napriek tomu trpeli nepríjemným zápachom. V takom prípade bol problém v tom, že pacienti zubnú hygienu nevykonávali správne. Pacienti s ochorením ďasien mávajú aj štvornásobne viac baktérii v ústnej dutine, v porovnaní so zdravými  jedincami. Nadmerné množstvo baktérii sa môže vyskytnúť aj v prípade ochorení ako nádcha, chrípka, či diabetes, čím sa oslabuje imunitný systém, alebo pri nedostatočnom prijme tekutín. Všetko čo vysušuje sliznice ústnej dutiny situáciu zhoršuje- stresové situácie, pri ktorých sa znižuje produkcia slín, ale napríklad aj alkohol a káva. 

Špecialista tvrdí, že nepríjemný zápach je len v zriedkavých prípadoch spôsobený tráviacimi ťažkosťami. Na prvom mieste zostáva správna dentálna hygiena, dostatok tekutín a obmedzenie alkoholu a kávy. S týmito odporúčaniami sa môžete bozkávať bez obáv.


 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!