| Ako pripraviť bulgurový pilaf 
			| 
 |  
				|  | Spracoval(a) : Jana Osuská Dátum : 6.3.2008
 |  Späť
 |  |  Poslať
 |  |  | 
 |  
 Bulgur je produkt z celozrnnej pšenice, ktorá bola očistená, predvarená, usušená a pomletá. Výsledkom je výživná alternatíva prílohy alebo samostatného chodu s orechovou chuťou. Výhodou je minimálny čas potrebný na prípravu a vysoká výživná hodnota, ktorá prevyšuje ryžu a používa sa ako jej náhrada. Keď by sme porovnávali bulgur a ryžu natural, majú približne rovnaký obsah proteínov, vápnika a sodíka. Bulgur však obsahuje menej kalórií ale takmer dvojnásobok vlákniny a štvornásobok vitamínu B.
 Počas procesu mletia vznikajú tri druhy- jemný, polohrubý a hrubý. Keďže bulgur je už predpripravený, stačí ho, najmä druhy zomleté najemno, na pár minút namočiť. Môže sa však aj variť. Populárny je najmä v oblasti Stredného východu, kde sa z neho pripravuje pilaf. Ingrediencie:
 2 poháre bulguru1 veľká cibuľa
 Pár strúčikov cesnaku
 1 postrúhaná mrkva
 Pol konzervy hrášku
 3 poháre vody
 3 paradajky
 2 lyžice oleja, soľ
 Postup:Olej rozohrejte a pridajte cibuľu s cesnakom, pražte do zlatista. Pridajte mrkvu a hrášok, soľ. Nasypte bulgur, zalejte vodou a nechajte 5 minút vrieť. Nechajte 10-15 minút postáť. Podávajte teplé s nakrájanými paradajkami.
   
 Diskusia k článku: Nerozumiem. Tak burgurový pilaf alebo bulgurový?Neregistrovaný - Enula, 7.3.2008 13:22
 Ospravedlňujeme sa za chybu v názve článku. Bulgurový pilaf. Neregistrovaný - redakcia, 7.3.2008 13:46
 Celkom dobrý recept. Neregistrovaný - Daniela, 12.3.2008 17:27
 Ďakujem. Doteraz som netušila, že také niečo existuje. Určite vyskúšam.Neregistrovaný - Enula, 13.3.2008 08:14
 |