Prísady: 500 g polohrubej múky 200-250 ml mlieko (teplé) 150 ml olej 40 g kvasníc 2 ks vaječný žĺtok 2 PL práškového cukru soľ 1 ks vajce (na potretie)
Orechová plnka: 3 PL orechy vlašské + 3 PL cukor práškový + 1 bal cukor vanilkový
Maková plnka:
3 PL mak mletý +3 PL cukor práškový +2 PL mlieka
Oriešková plnka: (Môže sa zameniť aj za tvarohovú)
3 PL orechy lieskové +3 PL cukor práškový + 1 PL kakao
Z 50 ml mlieka, 2 PL práškového cukru a 40 g droždia si pripravíme kvások.
Do preosiatej múky pridáme žĺtka, kvások, soľ, olej a zvyšné mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30-40 minút.
Kým čakáme na vykysnuté cesto, pripravíme si plnky.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú samostatne rozvaľkáme na užší a dlhší pás, ktorý potrieme olejom, posypeme pripravenou plnkou a zrolujeme do rolády.
Zo všetkých troch rolád upletieme vrkoč, ktorý položíme na vymastený plech (alebo na mastný papier), potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme a pečieme v predhriatej rúre cca 30 minút.