Značka Algida predstavuje novinku z radu Magnum, ktorá milovníkom zmrzliny prinesie ešte zmyselnejší zážitok z čokolády.
Zmrzlina Magnum Ecuador Dark je vyrobená z tých najkvalitnejších kakaových bôbov a môže sa pýšiť výnimočným miestom pôvodu. Ako naznačuje názov, Magnum Ecuador Dark je prémiová vanilková zmrzlina v exkluzívnej čokoláde vyrobenej z kakaových bôbov vypestovaných v Ekvádore a obsahujúcich minimálne 62 % kvalitného kakaa. „V dnešnej dobe je už dobre známe, že kvalitná horká čokoláda má pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Obsahuje totiž celý rad chemických zlúčenín, ktoré ovplyvňujú nielen krvný tlak, ale aj rad iných procesov v ľudskom tele, ako napríklad dobrú náladu“, hovorí PhDr. Marta Boučková.
Rovnako ako pri exkluzívnych francúzskych odrodových vínach alebo jednosladovej whisky (tzv. single-malt) oceňujú experti pri čokoládach s „čistým rodokmeňom“ výraznú arómu a čistotu chuti. Čokoláda, vytvorená pre najnovší Magnum Ecuador Dark, má skutočne výnimočnú chuť, ktorá je daná ako pôdnymi a klimatickými podmienkami, v ktorých kakaovník rastie, tak aj samotnou kvalitou odrody zvolenej pre túto čokoládu.
Novinka: Magnum Ecuador Dark
Magnum Ecuador Dark sa vyrába zo vzácnych a veľmi aromatických kakaových bôbov nazývaných „forastero“, ktoré rastú v bujnom polotieni len na severe Ekvádoru, v povodí Amazonky. Táto odroda sa vyznačuje unikátnou chuťou červeného ovocia bez kyslého dozvuku, ktorá je odborníkmi popisovaná ako zvláštna zmes jemnosti a intenzity.
Pozitívny vplyv čokolády
Kvalitná tmavá čokoláda obsahuje látky, ktoré majú pozitívny vplyv na ľudský organizmus. „V neposlednom rade je potrebné spomenúť endorfíny, tzv. hormóny šťastia, ktoré síce čokoláda neobsahuje, avšak práve tieto hormóny produkuje ľudské telo pri jej konzumácii. Endorfíny zvyšujú náš optimistický pohľad na svet. Čokoláda nám síce nepomôže vyliečiť stavy depresie, ale v malom množstve ju možno odporučiť na zlepšenie nálady alebo pre krátkodobé zvýšenie stresovej odolnosti“, hovorí psychologička PhDr. Marta Boučková.
Zmrzlina Magnum Ecuador Dark je ideálnym spojením výraznej a uspokojujúcej chuti kvalitnej čokolády s bohatou vanilkovou zmrzlinou, ktoré dohromady tvoria výrazný chuťový pôžitok.
ja len mala poznamka, magnumy su mnam, ale tento ma hrozne tupu reklamu, nie? :-D
Neregistrovaný - , 28.5.2008 09:30