Recept na dnes: Baranina Arabika
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 28.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500g baraniny, 50g rozpusteného masla, 1 veľká cibuľa, 2 lyžičky garam masaly /môžeme nahradiť zmesou zázvoru, kari, kmínu a papriky 1:1/, 1 lyžička chilli, soľ, 75g paradajkového pretlaku, 3 zrnká drveného kardamonu, alebo horčičného semena, šťava z polovice citróna
Mäso umyjeme, pokrájame na kocky veľkosti asi 2 krát 2 cm a opražíme ho na rozpustenom masle. Preložíme ho na misku. Cibuľu pokrájanú na kolieska, garam masalu a chilli pražíme za stáleho miešania 4 minúty na tom istom tuku. Potom mäso opäť pridáme na panvicu a zmiešame ho s ostatnými koreninami a prilejeme paradajkový pretlak. Podlejeme troškou vody a dusíme asi 30 minút. Na záver posolíme, pridáme šťavu z polovice citróna a za častého miešania varíme na slabom ohni ešte asi 15 minút. Podávame s čistou ryžou.
Diskusia k článku:
|