PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Tatárske hovädzie mäso
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 14.11.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500g hovädzieho mäsa, 60g tuku, 100g slaniny, 200g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 600g zemiakov, 100g rajčiakového pretlaku
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na tuku opražíme pokrájanú slaninu a nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a za občasného miešania a podlievania prikryté dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky a rajčiakový pretlak, podľa potreby podlejeme vodou, osolíme a udusíme do mäkka. Tento recept môžeme použiť aj pri iných druhoch mäsa.
Diskusia k článku:
ale to nie je to hlavné. Vadí mi, že suroviny k receptu sú oddelené od vlastného popisu práce. <BR><BR>Napadlo ma, že niekde mám origoš tatársky recept na hovädzie, zo súčasnosti, len kde som ho založil... Volalo sa to v preklade päť prstov. Tatári totiž pôvodne veľmi hrnce nepoznali a vojaci (ale nielen oni) sa stravovali priam za jazdy na koni... Podľa toho vyzerala aj ich kuchyňa. <BR>K receptu - je to nejaký príbuzný od Gulášov. Neviem prečo prívlastok tatarský. Ale budiž. Doporučujem variť v kuchte=papiňáku. Ušetrí sa čas + energia = peniaze.<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 14.11.2001 12:12, pelech(`na`)dmd.sk, by som to isté uvarila, ale zo sójových kociek. :-))))<BR>Sójové kocôčky najskôr 15 minút povarím s veľkou kyticou zelerovej a petržlenovej vňate s troškou soli, cesnaku, čierneho korenia a so zelenou paprikou. Ak pridáte do vody aj iné práve zelené bylinky zo záhradky, či kvetináča, tým viac zakryjete typickú chuť sóje. Ani Vaša svokra :-))) nespozná, že neobeduje mäso! Nechám vychladnúť prikryté pod pokrievkou, potom jemne vystískam dlaňami a dám dusiť na cibuľku ... <BR>Ak nemám žiadnu zelenú byľku, použijem "kocku" petržlen s cesnakom, alebo bazalku s tymiánom a mletý kmín. Neregistrovaný - nena, 21.11.2001 12:29, nena(`na`)post.sk, Súhlasím, raz som robila sójové kocky so smotankou, a svokra sa ma spýtala, odkiaľ som vzala teľacinu. :-). Podriastla som o takých 120 cm a narážala som nosom do plafóna. :-))). <BR><BR>Z. Neregistrovaný - zdenka, 21.11.2001 15:45 To the lady.sk webmaster, Thanks for the well-researched and well-written post! Neregistrovaný - , 28.1.2023 03:45, karolyn.corbo(`na`)gmail.com,
|
|
|