lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tatárske hovädzie mäso

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 14.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

500g hovädzieho mäsa, 60g tuku, 100g slaniny, 200g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 600g zemiakov, 100g rajčiakového pretlaku

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na tuku opražíme pokrájanú slaninu a nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a za občasného miešania a podlievania prikryté dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky a rajčiakový pretlak, podľa potreby podlejeme vodou, osolíme a udusíme do mäkka.
Tento recept môžeme použiť aj pri iných druhoch mäsa.


Diskusia k článku:

ale to nie je to hlavné. Vadí mi, že suroviny k receptu sú oddelené od vlastného popisu práce. <BR><BR>Napadlo ma, že niekde mám origoš tatársky recept na hovädzie, zo súčasnosti, len kde som ho založil... Volalo sa to v preklade päť prstov. Tatári totiž pôvodne veľmi hrnce nepoznali a vojaci (ale nielen oni) sa stravovali priam za jazdy na koni... Podľa toho vyzerala aj ich kuchyňa. <BR>K receptu - je to nejaký príbuzný od Gulášov. Neviem prečo prívlastok tatarský. Ale budiž. Doporučujem variť v kuchte=papiňáku. Ušetrí sa čas + energia = peniaze.<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 14.11.2001 12:12, pelech(`na`)dmd.sk
by som to isté uvarila, ale zo sójových kociek. :-))))<BR>Sójové kocôčky najskôr 15 minút povarím s veľkou kyticou zelerovej a petržlenovej vňate s troškou soli, cesnaku, čierneho korenia a so zelenou paprikou. Ak pridáte do vody aj iné práve zelené bylinky zo záhradky, či kvetináča, tým viac zakryjete typickú chuť sóje. Ani Vaša svokra :-))) nespozná, že neobeduje mäso! Nechám vychladnúť prikryté pod pokrievkou, potom jemne vystískam dlaňami a dám dusiť na cibuľku ... <BR>Ak nemám žiadnu zelenú byľku, použijem "kocku" petržlen s cesnakom, alebo bazalku s tymiánom a mletý kmín.
Neregistrovaný - nena, 21.11.2001 12:29, nena(`na`)post.sk
Súhlasím, raz som robila sójové kocky so smotankou, a svokra sa ma spýtala, odkiaľ som vzala teľacinu. :-). Podriastla som o takých 120 cm a narážala som nosom do plafóna. :-))). <BR><BR>Z.
Neregistrovaný - zdenka, 21.11.2001 15:45
To the lady.sk webmaster, Thanks for the well-researched and well-written post!
Neregistrovaný - , 28.1.2023 03:45, karolyn.corbo(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!