Recept na dnes: Kurča „Verona“
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 28.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, 60g cibule,2 strúčiky cesnaku, 60g mrkvy, 60g oleja, 500g paradajok, 10 olív, 10 mandlí, 60g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ
Očistené a umyté kurča pokrájame na 4 alebo 6 porcií, ktoré osušíme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Takto obalené ich vložíme do panvice s rozpáleným olejom, rýchlo opečieme a hneď vyberieme. Do zvyšného oleja pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, cesnak a mrkvu, potom paradajky zbavené šupky, premiešame a spolu dusíme. Pridáme opečené porcie kurčaťa, prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút. Nakoniec pridáme vykôstkované olivy plnené mandľami, okoreníme a dochutíme. Podávame so špagetami a bielym chlebom.
Diskusia k článku:
|