PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 2 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Sobota, 21. December,
,
Dnes oslavuje Bohdan |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Obľúbená chuť v novom kabáte
|
|
Spracoval(a) : Janka
Dátum : 11.2.2009 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Len málokto si vie predstaviť zemiakový šalát bez majonézy a grilované mäso bez tatárskej omáčky. Tieto omáčky však báječne dochutia i veľké množstvo iných a na rozdiel od vyprážaného syru alebo hranolčekov zdravých pokrmov. Zdravá strava by predsa mala chutiť! A nie je dôvod, prečo si neochutiť napríklad zeleninový šalát trochou majonézy. Zelenina je tak chutnejšia, a potom častejšie a radšej konzumovaná. Značka Hellmann´s navyše prichádza na trh s majonézou a tatárskou omáčkou v novom praktickom obale, ktorý ponúka jednoduchú manipuláciu, ľahké dávkovanie a nové možnosti použitia.
Nový praktický obal
Fľaša majonézy a tatárskej omáčky Hellmann´s je vyrobená z priehľadného plastu, ktorý na prvý pohľad prezradí, čo a koľko toho ukrýva. Vylepšený uzáver fľaše s fóliou pod vrchnáčikom (fóliu je nutné pred použitím odstrániť) zas zaručuje vysokú hygienickú bezpečnosť výrobku. Jednoduchým stlačením fľaše si môže každý vytlačiť potrebné množstvo omáčky presne tam, kam potrebuje, bez komplikovanej manipulácie s lyžičkou. Pohodlné používanie ocení celá rodina – gazdinka v kuchyni, kde pripravuje pokrm a ostatní členovia domácnosti pri stole, kde si pokrm dochutia omáčkou podľa vlastnej chuti.
Rovnako báječná chuť
Majonéza i tatárska omáčka Hellmann´s chutia stále rovnako skvelo, ich receptúra sa nezmenila. Obsahuje dobré a poctivé suroviny, predovšetkým repkový olej, pasterizované vajcia a kysliace zložky. Vďaka rastlinnému oleju sú tieto omáčky zdrojom zdraviu prospešných viacnenasýtených mastných kyselín vrátane esenciálnej omega 3 mastnej kyseliny a pomáhajú telu spracovávať vitamíny A, E a K nachádzajúce sa v zelenine a rozpustné iba v tukoch. Použité vajcia sú tepelne upravené, a preto mikrobiologicky bezpečné. Jedna fľaša majonézy alebo tatárskej omáčky Hellmann´s (250 ml) obsahuje len tretinu jedného vajca, čo je podstatne menej ako v prípade domácej majonézy. Vzhľadom na toto malé množstvo vajec obsahujú majonézy i tatárske omáčky Hellmann´s taktiež veľmi malé množstvo cholesterolu. Jedna porcia (jedna polievková lyžica, čo je asi 15 ml) obsahuje 50 až 100 kcal v závislosti od druhu majonézy či tatárskej omáčky Hellmann´s, čo je 3 až 5 % odporúčaného denného množstva energie pre dospelú osobu. Kvalitná majonéza preto k zdravej a vyváženej strave patrí, v stravovaní môže byť využívaná s čistým svedomím.
Dobré rastlinné oleje
Hlavnou zložkou majonéz a tatárskych omáčok Hellmann´s je repkový olej, ktorý patrí k nutrične najkvalitnejším rastlinným olejom. Každý konkrétny druh rastlinného oleja je svojím zložení špecifický, podstatné rozdiely sú predovšetkým v zastúpení jednotlivých látok. Spoločný pre väčšinu z nich je vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín a naopak nízky obsah nasýtených mastných kyselín a tiež absencia cholesterolu.
Za kráľa olejov je považovaný olivový olej, ktorého hlavnými prednosťami sú okrem špecifických chuťových vlastností aj vysoký obsah antioxidantov a mononenasýtených mastných kyselín (až 75 %). Pri porovnaní u nás bežne používaných olejov vychádza ako jednoznačný víťaz olej repkový, ktorý sa zložením a zdravotnými účinkami podobá oleju olivovému. Podľa posledných vedeckých poznatkov o vplyve jednotlivých druhov mastných kyselín v olejoch, je však skladba repkového oleja dokonca ešte lepšia ako skladba oleja olivového. Repkový olej obsahuje veľmi málo nasýtených mastných kyselín (zhruba 8 %) a naopak významné množstvo mononenasýtených (asi 61 %) a esenciálnych mastných kyselín omega 6 a omega 3. Nakoľko výber kvalitných surovín a správne zloženie rastlinných olejov vplýva na dobrú chuť finálneho výrobku a jeho priaznivý vplyv na naše zdravie, je voľba prírodného repkového oleja na výrobu majonéz a tatárskych omáčok Hellmann´s jednoznačne správnou voľbou.
Diskusia k článku:
Suhlasim s tebou, ze tieto male melony su arotimacke a chutne aj samostatne. Ale prave preto, ze maju specificku chut, pouzil by som ich do jedal, ktore maju chut slabsiu napriklad listovy salat. Cize melon pouzity ako to nieco , co tam spravi chut, ozvlastni to.Preco nie alkohol? Zdalo sa mi to rovnake klise, ako ked urobis dieru do cerveneho melona a nalejes don vodku Ale mozno je to aj tym, ze alkoholu sa v poslednom case skor vyhybam neviem ;-)Prva fotka? Vsetky fotky sa daju rozkliknut a hore sa objavi ich popiska. V tomto pripade vydlabany melon Neregistrovaný - WgreIeAWqybZwbzrtw, 17.5.2012 06:57, d.pleastrieciv(`na`)gmail.au.com,
|
|
|