Príprava:
Uhorku pozdĺžne nakrájame škrabkou na zeleninu na tenké dlhé plátky, dáme do misy, zmiešame s Majonézou Hellmann´s, jogurtom, nasekaným kôprom, lisovaným cesnakom a citrónovou šťavou, zľahka osolíme a necháme odležať.
Tuniaka nakrájame na hrubšie prúžky, osolíme a obalíme v sezamových semienkach. Na panvici rozohrejeme olej a prudko restujeme tuniaka zo všetkých strán (opečieme len povrch prúžkov, vnútri musí zostať mäso neprepečené). Opečené prúžky tuniaka nakrájame na plátky a podávame s uhorkovým šalátom.
Suroviny (na 4 porcie):
§ 1 uhorka
§ 1 lyžica Majolenky Hellmann´s
§ 1 lyžica nízkotučného jogurtu
§ 1 lyžica čerstvého kôpru
§ 1 strúčik cesnaku
§ šťava z 1 citrónu
§ soľ
§ 400 g tuniaka
§ sezamové semienka
§ 4 lyžice olivového oleja