6 kuracích dolných stehienok
Mrazený hrášok
1 hrnček dlhozrnnej ryže
2 hrnčeky kuracieho vývaru
½ hrnčeka sekaných paradajok
150g darov mora očistených
1 šalotka posekaná
1 šálka suchého vína
1 strúčik cesnaku posekaný
1 stredne veľká červená paprika
1 stredne veľká oranžová paprika
1čl šafránu
Na panvici osmažíme cibuľku, cesnak a stehienka po 2 minútky z každej strany, odložíme mäsko nabok a na cibuľku vysypeme ryžu a miešame kým nezosklovatie, prilejeme víno a miešame, kým sa víno nevstrebe. Potom pridáme šafrán, vývar, papriku, soľ, korenie a stehienka a necháme pod pokrievkou pomaličky dusiť. 10 minút pred dovarením (keď sa vstrebe voda z povrchu ryže) pridáme morské živočíchy a hrášok. Podávame s osminkami citróna.
Ja takto zvyknem robiť paelu / po slovensky rizoto/. Uvarím vo vode ryžu a pridám na panvicu s ol.olejom a cibulou to, čo dom dal. A je to super. raz je to zeleninová paela, raz s morskými plodmi, raz kuracia. Podľa toho čo doma máme.
Neregistrovaný - katoka, 17.7.2009 15:26, bruno17(`na`)post.sk,