SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:
15 g droždia
50 g práškového cukru
140 ml mlieka
3 vajcia
280 g hladkej múky
200 ml bieleho alebo ružového vína
olej na vyprážanie
1 ananás
2 jablká
2 hrušky
100 g bielej čokolády
350 ml smotany na šľahanie
3 PL instantnej kávy
1/2 balíčka Zlatého klasu
* V polovici smotany na šľahanie rozpustíme bielu čokoládu a necháme celkom vychladnúť. Z druhej polovice smotany a zo Zlatého klasu a kávy uvaríme hustý puding a tiež necháme vychladnúť. Smotanu s bielou čokoládou necháme v chladničke aspoň 3 hodiny a potom ju vyšľaháme dotuha. Vychladnutý puding prešľaháme tak, aby v ňom neboli hrudky a potom doňho jemne zapracujeme aj vyšľahanú smotanu. Kávový krém skladujeme až do podávania v chladničke.
* Droždie rozmiešame v 50 ml vlažného mlieka s trochou cukru. Vajcia vyšľaháme s mliekom, rozmiešaným droždím, pridáme múku, víno, aj cukor a na teplom mieste necháme 20 minút postáť.
* Ovocie očistíme, podľa potreby zbavíme jadrovníkov, jablká a ananás nakrájame na hrubšie kolieska, hrušku na hrubšie plátky. Vo fritéze alebo vo vyššom hrnci rozohrejeme olej, ovocie postupne namáčame do pripraveného cestíčka a vyprážame v oleji asi 2 až 3 minúty z každej strany.
* Vypražené ovocie osušíme na papierovej utierke od prebytočného tuku a podávame s vychladeným kávovým krémom.
ČAS PRÍPRAVY: 60 minút
+ čas na kysnutie cestíčka a chladenie smotany