Cesto:
240 g hladkej múky
100 g práškového cukru
200 g Hery
80 g mandlí (obmena lieskové oriešky)
1 žĺtok
citrónová kôra do mandľových, škorica do orieškových
Dokončenie :
1. variant : 150 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
2. variant : 100 g mliečnej čokoládovej polevy
3. variant : 100 g bielej čokoládovej polevy
Múku preosejeme s cukrom a zmiešame s jemne nastrúhanými olúpanými mandľami (orieškami), nastrúhanou kôrou z polovice citrónu, žĺtkom, stuhnutou Herou nastrúhanou na hrubom strúhadle a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 minút odležať. Z cesta vyvaľkáme tenší valček, nakrájame na kúsky a z nich tvarujeme rožky. Naskladáme na plech na pečenie a pečieme v predohriatej rúre na 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich dáme na kovovú mriežku a po čiastočnom vychladnutí obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
2. polevu rozohrejeme a naplníme do malého papierového sáčku, ktorým rožky ozdobne prestriekame.
3. do polovice alebo konce rožkov namáčame v rozohriatej bielej polevy.
Príprava: 40 minút
Odležanie: 30 minút
Pečenie: 12 minút
Náročnosť: +
Pevné cesto