Cesto:
350 g polohrubá múka
200 g Hery
150 g práškový cukor
1 balíček vanilkového cukru
4 vajcia
150 g bieleho jogurtu
100 g solamylu
50 g horkej čokolády na varenie
50 g mandlí
100 g zmesi sušeného ovocia
Dokončenie I.:
150 g marcipánovej hmoty
Práškový cukor na podsypanie
Zlaté perličky na ozdobu
Dokončenie II. :
100 g čokoládovej polevy
50 g pistáciových orieškov
Heru vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pridávame postupne žĺtky a potom biely jogurt. Z bielkov ušľaháme pevný sneh. Obe hmoty spojíme a nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku so solamylom, na kúsky nakrájanú čokoládu, nasekané mandle a na malé kúsky nakrájané sušené ovocie. Hotové cesto naplníme do chlebovej formy, ktorú sme predtým vymazali tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 150 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vo forme krátko vychladnúť, vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť úplne.
I. Marcipánovú hmotu rozvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom na plát hrubý 3 mm a chlebíček obalíme. Povrch ozdobíme zlatými perličkami ktoré vyskladáme do tvaru hviezdičiek.
II. Polevu rozohrejeme a povrch chlebíčka potiahneme polevou. Pred zatuhnutím stred posypeme sekanými pistáciami.
Príprava: 30 minút
Pečenie: 45minút
Náročnosť: +
Trené cesto