lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kávová novinka od spoločnosti Tchibo - SVETOZNÁME „ESPRESSO“ ROZVONIA AJ VÁŠ DEŇ

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 11.6.2010
späť
Späť

Poslať
 

Čo pre vás znamená káva? Môže byť neodmysliteľným spoločníkom vašich rán, chvíľkou oddychu v pracovnom kolobehu, sladkou popoludňajšou odmenou či spoločným menovateľom vašich veselých posedení s kolegami, priateľmi či známymi. Pretože káva presne taká je - plná lahodnej chute, pohody, relaxu a optimizmu. Aby ste si svoju obľúbenú šálku kávy mohli dopriať kdekoľvek a kedykoľvek sa vám zažiada, spoločnosť Tchibo pre vás prináša voňavú kávovú novinku - svetoznáme Espresso v dvoch lákavých chuťových profiloch Espresso Mailänder Art a Espresso Sizilianer Art v špeciálnych 500 gramových baleniach pre zachovanie chuti a čerstvosti kávy. Vychutnajte si rozmanitosť tradičnej kvalitnej kávy v domácom pohodlí so svojimi najbližšími a doprajte si to najlepšie espreso!

 

Espresso Mailänder Art - elegantná talianska klasika

Espreso milánskeho typu je zdokonalená zmes zostavená podľa talianskeho vzoru - z tých najlepších zrniek kávy Arabika zušľachtených pomalým oddeleným pražením, ktoré je špecialitou značky Tchibo. To tejto zmesi prepožičiava jemne ovocný charakter s čokoládovým nádychom. Zažite aj vy elegantné chvíle s typickou severotalianskou chuťou espresa so smotanovo jemnou penou a staňte sa pravým kávovým milovníkom! Či už uprednostníte jednoduché a elegantné espreso alebo rozmanité lahôdky s horúcim napeneným mliekom, ako aromatické latte macchiato, café au lait či capuccino, Espresso Mailänder Art vás očarí v každej podobe.

 

Espresso Sizilianer Art - typické espreso s intenzívnou chuťou

Espreso sicílskeho typu je dokonale vyladenou zmesou najlepších zrniek kávy Arabika a Robusta zušľachtenou intenzívnym oddeleným pražením, ktoré káve prepožičiava typický sicílsky charakter s temne výraznou chuťou a plnou korenistou vôňou. Strávte jedinečné chvíle s výnimočnou kávou, ktorou espreso so zamatovo jemným krémom rozhodne je! Vyskúšajte si vo svojej domácej „kaviarni“, ako chutí typické silné espreso alebo jeho kávové varianty v podobe obľúbeného café au lait, cappuccina alebo nadýchaného latte macchiato - Espresso Sizilianer Art si okamžite zamilujete.

 

Z kvalitne spracovanej kávy nie je žiadny problém pripraviť si vynikajúcu kávovú špecialitu hoci aj doma - napríklad také espreso. Výraz „espresso“ pochádza z taliančiny a v preklade znamená „na rýchlo“. Pri príprave je mletou kávou pod vysokým tlakom pretláčaná voda zahriata na 90 až 95°C. Dobré espreso spoznáte jednoducho podľa krémovej peny (tzv. „crema“) a môžete si ho vychutnať ako záverečnú bodku na jedno vypitie po dobrom jedle alebo kedykoľvek počas dňa. Doprajte si to najlepšie!

 

Kávovú novinku Espresso Mailänder Art a Espresso Sizilianer Art od spoločnosti Tchibo si môžete vychutnať ako klasickú kávu na jedno vypitie alebo tiež ako kávovú špecialitu s mliekom či inými chutnými prísadami. Vyskúšajte naše kávové recepty a pripravte si veselé cappuccino Mafioso s amaretom alebo lákavú ľadovú kávu s vanilkovou zmrzlinou:

 

cappuccino Mafioso

1/3 šálky Espressa Sizilianer Art

2 cl Amaretta (mandľový likér)

1/3 mlieka

1/3 mliečnej peny

 

Pripravíme si kávu a zmiešame ju s mandľovým likérom Amaretto.  Šálku doplníme napeneným mliekom.

 

Ľadová káva so zmrzlinou

250 ml silnej dobre vychladenej kávy Espresso Mailänder Art

200 ml studeného mlieka

80 ml kávového likéru

8 kopčekov vanilkovej zmrzliny

100 ml šľahačkovej smotany

plátky pomaranča a hoblinky čokolády na ozdobu

 

Kávu dobre vyšľaháme s mliekom a kávovým likérom. Do nižších pohárov rozdelíme po dva kopčeky vanilkovej zmrzliny. Do pohárov pridáme vyšľahané espreso, ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, hoblinkami čokolády a plátkom pomaranča.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!