lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Párty s Miele

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 16.6.2010
späť
Späť

Poslať
 

Leto je už za dverami a ak ani vy nechcete zaostávať v spoločenských udalostiach, isto sa pridáte k trendu tohto leta a usporiadate záhradnú párty, ktorá sa nezaobíde bez letnej grilovačky. Vzdať sa jej nemusíte ani v prípade, že vonku prší. Spoločnosť Miele má totiž vo svojej ponuke Barbecue Grill s dvomi navzájom oddelenými výhrevnými okruhmi. Zadnú plochu oceníte na udržanie tepla čerstvého pokrmu, zatiaľ čo na prednej ploche môžete bezstarostne pripravovať ďalšie kúsky pre vašich hostí. Okrem grilovacích roštov Miele ponúka aj hladké grilovacie platne, ktoré ocenia najmä milovníci rybích pochúťok. 

 

Pre rýchlu prípravu ľahkého jedla je vhodný japonský vynález s názvom Tepan Yaki s rozmermi  380 x 520 mm, s ktorým sa stanete kuchárskym majstrom aj pri nečakanej návšteve. Jeho tajomstvo spočíva v nerezovej vyhrievanej ploche, kde príprava minútiek nebola nikdy jednoduchšia. Za komfortnou prípravou stojí intenzívne kontaktné teplo, ktorému je pokrm vystavený. Tak ako Barbecue Grill, aj Tepan Yaki je založený na dvoch oddelených platniach.

Na záver ponúkame tipy, ako si jednoducho a rýchlo pripravíte pomocou produktov Miele gurmánske špeciality.

 

Krevety na špíze

12-16 lúpaných kreviet, 2 PL citrónovej šťavy, 12-16 šampiňónov, olivy, 12 plátkov lososovej šunky, 75 g rozpusteného bylinkového masla, špajdle

Krevety pokvapkáme citrónovou šťavou. Očistíme šampiňóny a necháme odkvapkať olivy. Na špajdle striedavo napichujeme krevety, šampiňóny, olivy a kúsky šunky. Potrieme bylinkovým maslom. Rozpálime Tepan a z každej strany prudko opečieme. Podávame s bagetou a dressingom. Vynikajúcim letným variantom je aj ovocná kombinácia s ananásom.

 

Cuketové placky

 

2 vajcia, 50 ml mlieka, 300 g cukety, 100 g múky, soľ, mleté korenie, 1-2 PL oleja, 250 g čerstvého syra, 100 g crème fraîche (môže byť aj kyslá smotana), 150 g údeného lososa, nasekaný kôpor

Z múky, vajec a mlieka pripravíme cesto. Cuketu očistíme, nastrúhame a pridáme do cesta. Dochutíme soľou a korením. Tepan nahrejeme na stupeň 11. Potrieme olejom, nanesieme malé kôpky cesta, uhladíme a opekáme z oboch strán. Medzitým zmiešame čerstvý syr s  crème fraîche, pridáme na prúžky nakrájaného lososa a dochutíme soľou, korením a kôprom. Upečené placky servírujeme s lyžičkou pripraveného syrového krému.

 

Medailóniky s pestom a citrónovým dipom

600 g  bravčových medailónikov, 125 g plátkovej slaniny, 40 g bazalkového pesta, mleté korenie, soľ

Dip: 150 g termizovaného tvarohu, 100 g kyslej smotany, 1 ČL medu, 1PL citrónovej šťavy, citrónová kôra, mleté čili, nakrájaná petržlenová vňať, soľ

 

Plátky slaniny potrieme bazalkovým pestom, okoreníme  a zabalíme do nich bravčové medailóniky. Prepichnime špajdľou  alebo previažeme niťou. Pripravujeme na grile rozohriatom na 180 °C,  6-8 minút. Medzitým postupne zmiešame suroviny na dip. Servírujeme s opečenou bagetou.



 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!