Recept na dnes: Fazuľkový nákyp
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 26.7.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500g mladej fazuľky, 80g masla, 40g polohrubej múky, 1 ½ šálky mlieka, hrsť strúhaného parmezánu, ementálu alebo čedaru, plná lyžica strúhanky, 4 bielky
Z mladej fazuľky odstránime vlákna a odkrojíme konce. Potom ju dáme do vriacej vody v odkrytej nádobe a uvaríme. Po scedení ju oblejeme studenou vodou, aby si zachovala sviežu zelenú farbu, a na troche masla podusíme. Medzitým pripravíme z 50g masla, múky a mlieka primerane hustý bešamel, do studeného postupne vmiešame žĺtky a pokrájanú fazuľku, primiešame strúhanku, strúhaný syr a ľahko vmiešame hustý sneh z bielkov. Nákypovú formu z ohňovzdorného porcelánu vymastíme maslom, naplníme do ¾ nákypom, uhladíme a pomaly pečieme v rúre asi 20 minút. Nákyp podávame teplý.
Diskusia k článku:
|