lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vianočné recepty - Plnené pirohy so šunkou a dubákmi

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 30.11.2010
späť
Späť

Poslať
 

Plnené pirohy so šunkou a dubákmi

Pre 10 porcií

 

Na prípravu cesta potrebujeme:

·         1,5 kg zemiakov

·         0,5 kg hladkej múky

·         0,5 kg detskej krupice

·         3 ks vajcia

 

Na prípravu plnky potrebujeme:

·         400 g Kuracej šunky údenej značky Hyza

·         300 g cibule

·         400 g sušených húb

·         mleté biele korenie

·         soľ

·         tymián

·         cesnak

·         olej

 

Na ozdobenie potrebujeme:

·         500 ml kyslej smotany

·         čerstvá pažítka

 

Postup:

Príprava cesta a pirohov:

1.    Zemiaky uvaríme v šupke. Po ich miernom vychladnutí šupku očistíme a najemno nastrúhame. Zemiakovú masu zmiešame s múkou, krupicou, vajíčkami, dochutíme soľou a premiešame.

2.    Vzniknuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a okrúhlou formou z neho vykrojíme krúžky, ktoré budeme plniť plnkou.

3.    Do pripravených vykrojených krúžkov zabalíme plnku z Kuracej šunky údenej značky Hyza.

4.    Pirohy vyvaríme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu.

5.    Zatiaľ, čo sa pirohy varia, zmiešame kyslú smotanu s nasekanou pažítkou.

6.    Pirohy podávame teplé, poliate pažítkovým dipom.

 

Príprava plnky:

1.    Cibuľku najemno nakrájame a na oleji orestujeme dozlata. Pridáme najemno nakrájanú Kuraciu šunku údenú značky Hyza, huby, cesnak, dochutíme korením, soľou a tymiánom.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!