Pre 10 porcií
Na prípravu potrebujeme:
· 1 balenie Venca sviatočného značky Penam
· 250 ml mlieka
· 250 ml šľahačkovej smotany
· 100 g kryštálového cukru
· 25 g masla
· 85 g bielej čokolády
· 4 PL whisky
· hrozienka
· 1 vanilkový struk
· 2 vajcia
· 3 vaječné žĺtky
· vanilková zmrzlina
· práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Pec necháme rozohriať na 180°C.
2. Spolu uvaríme mlieko, smotana a vanilkový struk. Keď smotana s mliekom a vanilkovým strukom zovrie, zašľaháme do masy vajcia a bielu čokoládu. Pre chuť pridáme whisky. Necháme chvíľu povariť a precedíme.
3. V miske vyšľaháme vajcia, žĺtky a cukor a zalejeme precedenou zmesou. Premiešame.
4. Veniec sviatočný značky Penam nakrájame a vystelieme ním zapekaciu misu. Polejeme ho roztopeným maslom a posypeme hrozienkami. Do takto pripravenej misy nalejeme horúcu smotanovú zmes, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 – 25 min do zhustnutia.
5. Upečenú zmes posypeme práškovým cukrom.
6. Servírujeme pri izbovej teplote s vanilkovou zmrzlinou.