Ingrediencie:
200g luskov cukrového hrášku, 100g zemiakov, 1 červená paprika, 250g cherry paradajok, 4 listy dubového šalátu, 5 listov šalátu lollo biondo, 60g potočnice, parmezán na ozdobu
Cesnakové krutóny: 3 plátky ciabaty, 3 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku
Dressing:
2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica majonézy Hellmann’s, 1 lyžica kyslej smotany, 2 lyžice citrónovej šťavy, 15g hnedého cukru, mleté korenie
Postup prípravy:
Lusky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a natrháme, potom všetko zamiešame. Plátky ciabaty nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olivový olej s prelisovaným cesnakom, pridáme ciabatu a opečieme ju do zlatista. Opečenú ciabatu položíme na servítok a zbavíme prebytočného tuku. Suroviny na dressing šľaháme aspoň 2 minúty elektrickým mixérom. Pred podávaním nalejeme hotový dressing na zmes zeleniny a posypeme cesnakovými krutónmi a hoblinkami parmezánu.