Recept na dnes: Rebierko Ali
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 11.4.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
4 bravčové rebierka, 100g údenej klobásy, 50g kapie, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 80g anglickej slaniny, 80g oleja, mletá červená paprika, čierne korenie, soľ, sladká smotana
Posolené rebierka narežeme až po kosť a naplníme zmesou pokrájanej klobásy a cibule, podusenej na časti oleja, do ktorého sme pridali červenú papriku a čierne korenie. Naplnené spojíme špáradlom alebo zošijeme, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, posypeme mletou červenou paprikou a obalíme do tenkých plátkov slaniny. Takto pripravené rebierka opečieme na časti oleja z oboch strán. Zemiaky a šampiňóny pokrájame na kúsky a podusíme vo výpeku, v ktorom sme spenili nadrobno posekanú cibuľu. Tesne pred dovarením zalejeme vínom, sladkou smotanou a posolíme. Pripravíme si štyri kusy alobalu v tvare štvorca. Najprv uložíme zemiaky pripravené so šampiňónmi, potom naplnené opečené rebierka, vrch ozdobíme kolieskami paradajky a dobre zabalíme. Dáme na plech a zapečieme v rúre. Podávame so zemiakmi pečenými v alobale.
Diskusia k článku:
|