Kuracia roláda Admirál (pre 10 porcií)
Na prípravu potrebujeme:
· 1 kg Chladených kuracích pŕs značky HYZA
· 120 g Morčacej šunky ADMIRÁL zaúdenej značky HYZA
· 200 ml 33 % smotany na šľahanie
· 50 g papriky
· 2 g kurkumy
· soľ
· čierne korenie
Postup:
1. Chladené kuracie prsia značky HYZA umyjeme a osušíme. Obrežeme ich tak, aby nám zostalo iba čisté mäso. Odrezky odložíme bokom.
2. Kuracie prsia rozrežeme na polovice a na fólii rozklepeme. Medzitým si necháme predhriať rúru na 175 °C.
3. Rozklepané mäso si rozložíme na podložku, osolíme a posypeme rovnomerne čiernym korením. Na mäso poukladáme na plátky nakrájanú Morčaciu šunku ADMIRÁL značky HYZA.
4. Odrezky z kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri spolu so smotanou, kurkumou, soľou a korením.
5. Vytvorenú zmes rovnomerne roztrieme na šunku uloženú na kuracích prsiach.
6. Na rozotrenú zmes poukladáme nakrájanú papriku a naplnené kuracie prsia pevne zatočíme do alobalu.
7. Pečieme v rozohriatej rúre pri 175 °C teplote 35 minút.
8. Po upečení roládu rozkrájame na plátky a servírujeme.
Veľkonočná rolka s bryndzovou penou (pre 10 porcií)
Na prípravu potrebujeme:
· 400 g Kuracej rolky údenej značky HYZA
· 280 g bryndze
· 300 ml 33 % smotany na šľahanie
· šalát lolo rosso
· šalát lolo biondo
· soľ
· olivový olej
Postup:
1. Z Kuracej rolky údenej značky HYZA urobíme kornúty.
2. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka do nej zamiešane bryndzu. Šľahačkovo-bryndzovou zmesou naplníme cukrárenské vrecko a naplníme ňou pripravené kornúty z rolky.
3. Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Natrháme ho na väčšie kúsky, osolíme a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
4. Kornúty z Kuracej rolky údenej značky HYZA naplnené bryndzovou šľahačkou podávame so šalátom.
Údená kuracia šunka pre šibačov (pre 10 porcií)
Na prípravu potrebujeme:
· 500 g Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA
· 150 g červenej papriky
· 100 g cukiny
· 100 g baklažánu
· 200 g mini-mozzarelly
· soľ
· čierne korenie
· provensálske korenie
Postup:
1. Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky.
2. Nakrájanú zeleninu jemne posolíme, okoreníme čiernym korením a následne opečieme na panvičke (alebo na kontaktnom grile). Na záver pridáme trochu provensálskeho korenia.
3. Na tanier rozložíme plátky Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA, doplníme zeleninou a mini-mozzarellou.
Kuracie prsia plnené šunkou s jarnou zeleninkou (pre 4 porcie)
Na prípravu potrebujeme:
· 600 g Chladených kuracích pŕs značky HYZA
· 200 g Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA
· soľ
· čierne korenie
Na prípravu bazalkovej omáčky potrebujeme:
· 1 menšiu cibuľu
· 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
· 100 ml bieleho vína
· kurací bujón z 1 kocky
· 200 ml 33 % smotany na šľahanie
· 50 g čerstvej bazalky
· soľ
· olej
Na prípravu restovanej zeleniny potrebujeme:
· 150 g cukiny
· 200 g mrkvy
· 50 g masla
Postup:
1. Chladené kuracie prsia HYZA umyjeme a osušíme. Jemne osolíme a okoreníme čiernym korením.
2. Do stredu kuracích pŕs urobíme tenkým ostrým nožom zárez. Cez zárez plníme kuracie prsia Kuracou šunkou DE LUXE údenou značky HYZA, ktorú sme si nakrájali na 5 cm prúžky.
3. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán a na 15 minút dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C.
4. Na prípravu omáčky si dozlatista orestujeme na panvici najemno nakrájanú cibuľku a cesnak. Zalejeme bielym vínom a smotanou, potom pridáme vývar, posypeme bazalkou a krátko povaríme. Uvarenú zmes rozmixujeme a precedíme. Opäť privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 4 minúty. Podľa chuti dosolíme.
5. Mrkvu a cukinu umyjeme a osušíme. Nakrájame na tenké pásiky, ktoré na masle zľahka orestujeme a jemne osolíme.
6. Mäso prelejeme bazalkovou omáčkou a servírujeme s restovanou zeleninou.