Mousse z údenej kuracej šunky na toaste (pre 10 porcií)
Na prípravu potrebujeme:
· 1 kg Kuracej šunky DE LUXE značky HYZA
· 400 ml 33 % smotany na šľahanie
· 125 g masla
· soľ
· čierne korenie
· 1-2 balenia Chlebu toastového svetlého značky Penam
· petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
1. Kuraciu šunku DE LUXE značky HYZA nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme spolu so smotanou, soľou a korením. Na záver opatrne pridáme do mixéra maslo. Nepridávajte ho skôr, inak sa vám zmes zrazí.
2. Šunkovou zmesou naplníme cukrárske vrecko a podľa vlastnej fantázie ňou zdobíme zľahka opečené toasty.
3. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme.
Jarný Quiche lorraine s brokolicou a šunkou (pre 4 porcie)
Na prípravu potrebujeme:
· 120 g Kuracej šunky SENÁTOR značky HYZA
· 150 g lístkového cesta
· 120 g brokolice
· 160 ml 33 % smotany na šľahanie
· 2 vajíčka
· 50 g tvrdého syra
· soľ
· čierne korenie
Postup:
1. Lístkové cesto natenko vyvaľkáme.
2. Formu na pečenie vymažeme maslom a vložíme do nej cesto. Vykrojíme podľa okraja formy a poprepichujeme vidličkou.
3. Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, pridáme štipku soli a korenia.
4. Na cesto poukladáme kúsky umytej a osušenej brokolice a na menšie kúsky nakrájanej Kuracej šunky SENÁTOR značky HYZA. Zalejeme vyšľahanou zmesou smotany s vajíčkami.
5. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút.
6. Na konci pečenia posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a necháme ešte pár minút zapiecť.
Veľkonočné vajíčka s ovocím (pre 10 porcií)
Na prípravu potrebujeme:
· 100 g vajíčok z kolekcie Veľkonočné vajíčka Penam
· 250 g čerstvých jahôd
· 200 g ananásu
· 200 g bieleho alebo červeného hrozna
· lístky mäty na ozdobenie
Postup:
1. Ovocie umyjeme a nakrájame na plátky, prípadne mesiačiky.
2. Veľkonočné vajíčka Penam poukladáme na dezertné tanieriky a ozdobíme kúskami ovocia.
3. Ozdobíme lístkami mäty a servírujeme.
Perníčky s ovocnou omáčkou (pre 10 porcií)
Na prípravu potrebujeme:
· 1000 g Baránkových perníčkov Penam
· 500 g zmesi lesného ovocia
· 200 g kryštálového cukru
· citrónová kôra
· lístky mäty na ozdobenie
Postup:
1. Zmes lesného ovocia prevaríme v hrnci spolu s kryštálovým cukrom a nastrúhanou kôrou z citróna.
2. Hmotu necháme vychladnúť a rozdelíme na tanieriky.
3. Na omáčku poukladáme Baránkove perníčky Penam a dozdobíme mätovými lístkami.
Sviatočný bochník s pudingom (pre 10 porcií)
Na prípravu potrebujeme:
· 1000 g Sviatočného bochníka Penam
· 3 balenia vanilkového pudingu (príprava s vodou)
· ľubovoľné ovocie a lístky mäty na ozdobenie
Postup:
1. Pripravíme vanilkový puding podľa návodu na obale.
2. Sviatočný bochník Penam nakrájame na tenšie plátky (približne 100 g), poukladáme na tanierik a polejem pudingom.
3. Ozdobíme vybraným ovocím, mätou a servírujeme.