Suroviny:
580 g chrbtová časť zo sumca
160 g anglickej slaniny - plátky
1 limetka
Čerstvo mleté korenie
Dressing:
3 citróny
1 pomaranč
50 g kaparových kvetov
50 g píniových orieškov
200 g kvalitného olivového oleja
200 g rukoly
200 g cherry paradajok
Lístky čerstvej medovky, tymian
Soľ, čerstvo mleté farebné korenie
Príprava
Ihlu vpichneme po celej dĺžke chrbta sumca (aby sa nám pri grilovaní teplom nepokrútil), pokvapkáme ho šťavou z limetky a necháme chvíľu v chlade marinovať. Potom sumca poprášime čerstvo pomletým farebným korením. Sumca obalíme tenkými plátkami slaniny. Rozpálime gril Weber a sprudka opečieme zo všetkých strán. Položíme ho nabok, priklopíme a necháme podľa veľkosti cca 10-15 minút dôjsť. Zo šťavy z vytlačených citrónov, pomaranča a olivového oleja vyšľaháme hustú hmotu, do ktorej vmiešame posekané čerstvé lístky medovky a tymianu, pokrájané kaparové kvety a opečené píniové oriešky. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Podávame so šalátom z rukoly a sladkých cherry paradajok. Ako prílohu môžeme podávať aj cesnakové zemiaky v alobale pečené priamo v grile a plátky pečeného baklažánu a cukety.
Spôsob grilovania :
Plynové: priame, stredná teplota, Weber Q
Doba prípravy: 15 minút
Doba grilovania: 8 minút
Pre 4 osoby